Vocea Baimareanului: Nu am sa renunt pana nu va schimbati voi! (FOTO)

home camp2
home camp2
home camp2

cos-gunoi-2Traiesc in Cartierul Garii de peste 35 de ani. O comunitate de oameni simpli, majoritatea fosti sau actuali salariati pe platformele industriale ale municipiului. Oameni de la tara, prima sau a doua generatie urbanizata, educati in spiritul valorilor traditionale perene.

Si totusi, exista vecini care sfideaza bunul simt si regulile de convietuire colectiva. Sunt unii care isi mai bat covoarele de Pastele Catolic, altii isi duc cainii sa rahateasca pe la blocurile vecine, cativa isi parcheaza masinile pe trotuare sau zona verde. Dar majoritatea sunt oameni cu bun simt si respect fata de comunitate. Daca pentru soferi si proprietarii de animale pot accepta uneori scuza ca nu toti au locuri de parcare sau spatii special amenajate, nu am nici un fel de intelegere pentru cei care lasa gunoiul din casa, in cosurile stradale din cartier.

De data asta doar doua fotografii cu gunoaiele, facute in 31 decembrie. Dar de saptamana viitoare caut in pungi pana gasesc un element de identificare al vecinului certat cu bunul simt. Si voi pune probele aici, sa vada toti… si vom face si stire la televiziune, sa stim cine sunt cei care ne sfideaza. Asta daca Politia Locala nu are timp sa-si faca datoria!

SOMOGYI Attila

cos-gunoi

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

4 Comments

  1. mmm

    daca va apucati de cautat prin gunoaie sa treceti prin toate cartierele va rog … aveam aceasi problema peste tot, deci tre descoperiti multi nesimtiti … iar legat de indulgenta dumneavoastra fata de aia care au caini dar nu stiu ce inseamna sa stranga dupa ei sau parcheaza pe spatii verzi si trotuare, nu pot decat sa nu fiu de acord … nu ai nevoie de spatiu special ca sa ai punga la tine si sa strangi dupa caine sau nu tre sa ai educatie in occident ca sa sti ca trotuarul e pentru pietoni si spatiile verzi pentru altceva decat parcari … din pacate la noi romanii nu merge decat cu masuri drastice, indulgenta nu se aplica …

    Reply
  2. Danny

    Asa este. In orasul acesta este mare nevoiei de respectarea principiilor de convietuire civilizata,pastrarea unui mediu curat si ordonat.Acest lucru se poate realiza in primul rand prin educatie,iar daca aceasta nu da rezultate organele abilitate pot aplica masuri coercitive.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *