Fanfara Municipiului Baia Mare, fara bani. A cantat prea mult

PNL

Membrii Fanfarei Municipiului Baia Mare nu si-au mai luat banii, din luna august. Fanfara are 27 de membri, care sunt platiti cu 200 de lei brut (aprox. 190 de lei net)/persoana/reprezentatie si este trecuta pe structura bugetara a Teatrului Municipal Baia Mare.

Pentru a afla de ce nu si-au primit banii pe ultimele trei luni, l-am contactat telefonic pe primarul Catalin Chereches, care a recunoscut faptul ca s-a produs o greseala.

Catalin Chereches, primar Baia Mare: “Fanfara apartine de Teatrul Municipal Baia Mare. Acolo, din perspectiva contabila, s-a facut o greseala. Va trebui sa corectam bugetul. Trebuiau sa vada lucrul acesta de la mijlocul anului si nu l-au vazut sau l-au ignorat. Pentru fiecare prestatie, se achita 200 de lei brut pentru fiecare om care canta. Cei de la Teatrul Municipal au bani in buget, doar ca l-au structurat gresit. Le-am spus cum sa corecteze, iar corectia mai mare se va face la rectificarea bugetara, ce va fi supusa votului consilierilor locali, la sedinta din aceasta saptamana.”

Fanfara Municipala Baia Mare are intarzieri la plata salariilor deoarece au cantat prea mult, zice directorul Teatrului, si astfel a iesit din buget.

Radu Macrinici, director Teatru Municipal Baia Mare: “Din cate stiu eu, aceasta problema se va rezolva la urmatoarea sedinta de Consiliu Local. Fanfara a ajuns la noi pentru ca nu avea unde sa fie, ea nu canta pentru noi. E prinsa la noi pentru ca nu aveau unde sa o duca, dar noi nu o folosim. Pur si simplu noi doar le platim acele onorarii. Noi nu putem controla de cate ori canta ei pe luna. Una e sa cante de trei ori pe luna si alta e sa cante de 11 ori pe luna. Atunci normal ca nu se acopera (face referire la banii care nu ajung – n.r.). Suma de 200 de lei de om s-a aprobat in Consiliul Local. Noi nu-i trimitem sa cante. Ei sunt trimisi sa cante si atunci daca ei canta de cinci ori pe luna ajung banii, dar daca canta de 11 ori pe luna, cum sa ajunga?… Nu ai cum sa prinzi in buget ceva care e … volatil. Noi nu-i trimitem sa cante, ei sunt trimisi de Primarie sa cante. Sunt niste intarzieri, pentru ca au cantat mult.”

Macrinici a mai precizat faptul ca onorariul este prea mare si a facut demersuri in acest sens.

Radu Macrinici, director Teatru Municipal Baia Mare: “Noi suntem de parere ca si onorariul e cam mare si am facut o intampinare in care am semnalat Primariei Baia Mare, inca din septembrie, faptul ca ar trebui reduse onorariile. Am anticipat ca va fi o problema.”

Aura Burzo, directorul economic al Teatrului Municipal Baia Mare spune ca Fanfara Municipala a fost prinsa in bugetul de la inceputul anului insa nu se poate da cu exactitate o anumita suma deoarece nu se poate estima cate reprezentatii va avea fanfara pe parcursul anului.

Aura Burzo, director economic Teatru Municipal Baia Mare: “Pentru Fanfara Municipala nu am alocat o anumita suma de la inceputul anului, pentru ca la articolul de ‘Materiale si servicii cu caracter functional’ bugetul era foarte putin pe tot anul, insa intotdeauna in luna august sau in toamna intram pe rectificarile bugetare. De exemplu, la acest articol am avut alocati aproximativ 840.000 de lei. (…) Fanfara are o medie ca si cost de 35.000 de lei pe luna. Daca inmultesti cu 12 luni sunt 420.000 de lei, pe an. Sunt 27 de colaboratori si o reprezentatie inseamna 5.500 de lei. O luna este cu zece reprezentatii, alta luna poate fi cu cinci sau cu sase etc. Depinde de cate reprezentatii au pe luna. Luna septembrie a fost luna cu cele mai multe reprezentatii, respectiv 11, adica 60.500 de lei. Noi avem bugetul pe Teatru si nu este un articol sau ceva separat pentru Fanfara Municipala. Banii care ni se aloca la inceput de an incercam sa-i dramuim ca sa ne ajunga.”

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1