Volei. Echipa nationala – masculin: Romania a invins Muntenegru la Podgorica

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Nationala de volei masculin a Romaniei sustine in luna mai cele doua turnee din cadrul Grupei E de calificare la Campionatul European de seniori din 2015, cu turneul final in Italia si Bulgaria. Romania este calificata direct in al doilea tur preliminar, desfasurat sub forma a doua turnee (16-18 mai 2014 la Podgorica, in Muntenegru, si 23-25 mai 2014 la Zagreb, in Croatia), aflindu-se in aceeasi grupa cu Olanda, Croatia si Muntenegru. Castigatoarea grupei se califica la turneul final, iar formatia de pe locul secund va sustine baraj tur-retur (23/24 si 30/31 mai 2015) cu a doua clasata din Grupa D, cel mai probabil Cehia, Spania sau Ucraina.

In prima partida, Romania a dispus de echipa gazda, Muntenegru, cu scorul de 3-2, dupa ce a condus cu 2-0 la seturi. Tricolorii au fost superiori la serviciu, preluare si blocaj (18-12), gresind in general mai putin decat adversarii.
Romania – Muntenegru: 3-2 (14, 22, -22, -21, 11)
Romania: Bartha 3p – Lica 16p, Gheorghita 14p, Mihalcea 13p, Borota 8p, Bala 9p, Feher-libero. Au mai intrat: Maries, Tebies 3p, Dumitrache 1p si Georgescu. Rezerva neutilizata: Soloc.

Rezultatele si programul turneului de la Podgorica:
Vineri: Croatia – Olanda: 3-0; Romania – Muntenegru: 3-2
Sambata: Romania – Olanda; Croatia – Muntenegru
Duminica: Romania – Croatia; Olanda – Muntenegru

Turneul final din perioada 9-18 octombrie 2015 va fi organizat de Italia si Bulgaria, calificate direct, alaturi de Rusia, Serbia, Franta, Germania si Belgia, care au avut cea mai buna clasare la editia precedenta a Campionatului European.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *