Volkswagen a devansat Toyota, devenind cel mai mare mare producator auto mondial

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

04volkswagen3Grupul german Volkswagen (VW) a devansat la limita firma nipona Toyota Motor Corp in primele sase luni ale anului, devenind cel mai mare producator auto mondial, dupa livrari, transmit AP si Bloomberg citate de Agerpres.

In primul semestru din 2015, Volkswagen a vandut 5,04 milioane de vehicule, iar Toyota — 5,02 milioane unitati. Livrarile au scazut cu 1,5% in cazul Toyota si cu 0,5% la Volkswagen.

Grupul german si-a majorat vanzarile in Europa Occidentala cu peste 6%, compensand astfel incetinirea din China, cea mai mare piata a sa. Livrarile Toyota in Europa au urcat cu 5,7 in primul semestru din acest an.

Obiectivul strategic al celor de la Wolkswagen este ca pana in 2018 sa devina cel mai mare producator auto din lume. Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania. Pentru a-si indeplini acest obiectiv, VW va trebui sa faca fata declinului din China, cea mai mare piata auto din lume, si a concurentei venite din partea modelelor ieftine ale brandurilor chineze.

“Competitia dintre Toyota si Volkswagen va fi foarte stransa. Aceste companii vor trebui sa se axeze mai mult pe profitabilitate decat pe vanzari’, a apreciat analistul Koji Endo, de la Advanced Research Japan.

General Motors (GM), al treilea producator auto mondial dupa vanzari, a anuntat recent ca in primul semestru din acest an livrarile sale globale au scazut cu 1,2%, la 4,86 milioane de vehicule.

Grupul american GM a fost cel mai mare producator auto mondial timp de 77 de ani consecutiv, pana in 2008, cand a fost devansat de rivalul japonez Toyota. La randul sau, grupul nipon a pierdut pozitia de lider in 2011, cand cutremurul si tsunamiul din 11 martie au paralizat temporar productia uzinelor Toyota din nord-estul Japoniei, dar a revenit in frunte in 2012.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *