septembrie 24, 2021

Volkswagen a vandut aproape 11 milioane de autovehicule in 2019

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Grupul auto german Volkswagen a raportat marti vanzari anuale record care ar putea sa ii permita sa-si pastreze titlul de cel mai mare constructor auto mondial, transmite DPA, informeaza AGERPRES.

Volkswagen a precizat ca in 2019 a livrat 10,97 milioane vehicule, cu 1,3% mai mult decat cele 10,83 milioane vehicule livrate in 2018 (cifra care a inclus si camioanele vandute de diviziile MAN si Scania), ceea ce a permis Volkswagen sa devanseze alianta Renault-Nissan-Mitsubishi si Toyota. Volkswagen a precizat anterior ca livrarile de autoturisme marca principala VW au crescut cu 0,5%, pana la 6,28 milioane unitati in 2019.

Atat alianta Renault-Nissan-Mitsubishi cat si Toyota urmeaza sa dea publicitatii in saptamanile urmatoare cifrele privind vanzarile lor pe 2019. Conform estimarilor preliminare publicate de Toyota in luna decembrie, grupul nipon a prognozat ca in 2019 a livrat un numar total de 10,72 milioane autovehicule, ceea ce ar plasa Toyota in urma Volkswagen.

Grupul german a precizat ca a putut sa isi majoreze vanzarile in pofida contextului dificil de pe pietele auto mondiale. Vanzarile Volkswagen au crescut cu 3,9% in Europa si cu 3,2% in America de Sud. In schimb, pe pietele din America de Nord si Asia-Pacific vanzarile Volkswagen au scazut cu 0,5% respectiv 0,4%.

Grupul auto american General Motors a detinut titlul de cel mai mare constructor auto mondial timp de sapte decenii fara intrerupere, pentru ca in 2008 sa piarda acest titlu in fata rivalului japonez Toyota iar in prezent nu mai are nicio sansa sa revina pe prima pozitie dupa ce si-a vandut afacerile din Europa si a inchis mai multe operatiuni in pierdere.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2