Volkswagen a ajuns la un acord pentru repararea sau rascumpararea a 80.000 de automobile diesel in SUA

Volkswagen 2Grupul auto german Volkswagen AG a ajuns la un acord cu autoritatile americane de reglementare pentru repararea sau rascumpararea a 80.000 de automobile marcile Audi, Porsche si Volkswagen echipate cu un motor diesel de 3.0 litri, au declarat marti pentru Reuters doua surse din apropierea acestui dosar, informeaza AGERPRES.

Conform acestui acord, grupul Volkswagen va rascumpara un numar de aproximativ 20.000 de SUV-uri mai vechi marcile Audi si Volkswagen si de asemenea va solutiona o problema de software la aproximativ 60.000 de autoturisme si SUV-uri noi marcile Porsche, Audi si Volkswagen, au precizat sursele.

Volkswagen a acceptat deja sa plateasca o suma de 10,3 miliarde de dolari pentru a rascumpara pana la 475.000 de automobile echipate cu un motor diesel de 2.0 litri insa pana acum nu a ajuns la un acord pentru cei care au un automobil echipat cu un motor mai mare. Un eventual acord cu acestia din urma ar reprezenta un pas important in solutionarea unei crize care a izbucnit anul trecut cand grupul german a recunoscut ca, in perioada 2005 — 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Incepand din 2015 Volkswagen nu are voie sa mai vanda vehicule diesel in SUA si pana acum nu a luat inca o decizie daca va relua comercializarea acestor vehicule pe piata din SUA.

In Romania, recent, Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a informat ca autoritatile romane nu au initiat niciun demers pentru sprijinirea romanilor care detin autoturisme Volkswagen, in sensul despagubirii acestora in urma prejudiciilor suferite dupa ce constructorul auto german a instalat in mod ilegal softuri care au permis manipularea testelor privind stabilirea standardelor de emisii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1