Volkswagen aloca zece miliarde de euro pentru a dezvolta si produce vehicule electrice in China

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Volkswagen AG intentioneaza sa investeasca pana in 2025 aproximativ zece miliarde de euro (11,8 miliarde de dolari) pentru a dezvolta si produce vehicule electrice in China, cea mai mare piata auto din lume, a afirmat Jochem Heizmann, seful subsidiarei chineze a VW, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Anuntul vine intr-un moment in care autoritatile de la Beijing cer producatorilor auto sa vanda mai multe vehicule electrice, pentru a reduce poluarea si a promova inovatiile tehnologice.

In acelasi timp, China reduce gradual subventiile la achizitionarea anumitor modele electrice in favoarea unor cerinte mai dure cum ar fi cotele. Producatorii auto trebuie sa genereze sau sa cumpere pana in 2018 credite echivalente cu 8% din vanzarile lor totale.

Heizmann a explicat ca producatorul auto Volkswagen este increzator ca, impreuna cu partenerii chinezi, va putea indeplini cerintele mai dure ale autoritatilor de la Beijing privind vanzarea vehiculelor electrice si nu vor apela la achizitionarea de credite de la firmele concurente.

Asociatia Producatorilor Auto din China (CAAM) se asteapta ca in 2017 livrarile sa urce cu 5%, fata de un avans de 13,7% in 2016, ca rezultat al majorarii taxelor. Anul trecut, autoritatile de la Beijing au decis sa reduca la jumatate taxa de 10% la achizitionarea masinilor cu motoare de 1,6 litri sau mai mici, pentru a stimula vanzarile pe piata chineza. In ianuarie, taxa a fost majorata de la 5% la 7,5%, iar in ianuarie 2018 ar urma sa ajunga la 10%.

VW, cel mai mare producator auto strain din China, intentioneaza sa vanda vehicule electrice firmei Didi — echivalentul chinez al aplicatiei de transport Uber — si sa genereze credite in cadrul aliantei infiintate cu grupul chinez JAC Motors pentru producerea vehiculelor electrice, declara recent Jochem Heizmann.

Grupul VW a vandut anul trecut pe piata chineza aproape patru milioane de masini, dar numai “cateva sute” au fost vehicule electrice importate. Compania se asteapta la imbunatatirea vanzarilor si la majorarea livrarilor de vehicule electrice pana la 400.000 de unitati pana in 2020 si la 1,5 milioane pana in 2025, pentru a respecta cotele, a precizat seful subsidiarei chineze a VW.

Si grupul american Ford a anuntat recent ca intentioneaza ca, pana in 2025, aproximativ 70% dintre vehiculele sale vandute in China sa fie hibride conventionale, hibride plug-in sau complet electrice.

La inceputul anului viitor, Ford va lansa sedanul Mondeo Energi, primul sau model hibrid produs local, impreuna cu partenerul chinez Changan.

China este cea mai mare piata auto din lume, inaintea SUA.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2