Volkswagen ar putea produce vehicule autonome la fabricile Ford din Turcia

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Grupul german Volkswagen este aproape de un acord cu Ford Otosan, societatea mixta detinuta in Turcia de producatorul auto american, pentru a produce miniautobuze in Turcia, a declarat duminica Alper Kanca, presedintele Asociatiei producatorilor de componente auto (TAYSAD) pentru agentia de presa Anadolu Agency, informeaza publicatia Daily Sabah, transmite AGERPRES.

Tranzactia prin care vehiculele Volkswagen vor fi produse la uzinele Ford care fabrica modelele Ford Transit este aproape sigura. Investitiile nu ar trebui sa reprezinte o decizie politica. “Aceasta investitie nu ar trebui sa ajunga in Bulgaria, care nu are forta de munca calificata, si nici in Romania, din cauza infrastructurii deficitare. Turcia este locul ideal, cel mai economicos loc”, a afirmat Alper Kanca.

Studiile arata ca germanii care fac afaceri in Turcia au o perceptie pozitiva privind tara si se asteapta ca relatiile si volumul comercial dintre cele doua state sa se imbunatateasca si mai mult, a adaugat seful TAYSAD.

Acesta sustine ca un acord intre Volkswagen si Ford “ar schimba multe lucruri, in special perceptia multor cetateni germani. De asemenea, Guvernul Turciei trebuie sa acorde subventii speciale. Opinia publica trebuie sa fie sensibila la acest subiect. Trebuie sa aducem o fabrica germana de automobile in Turcia”.

“Daca aceasta tranzactie (intre Volkswagen si Ford) demareaza, daca depasim prejudecatile germanilor, atunci restul va veni usor”, a declarat Alper Kanca.

In 18 noiembrie, seful grupului Volkswagen AG, Herbert Diess, declara ca producatorul auto cauta un loc pentru o noua fabrica multibrand in Europa de Est, cu 5.000 de angajati, a carei productie ar urma sa inceapa dupa 2022.

La noua unitate din Europa de Est, pentru care concureaza Romania, Bulgaria si Turcia, vor fi produse SUV-urile Skoda Karoq si Seat Ateca, care in prezent sunt fabricate la Kvasiny (Cehia).

Directorul general al Ford Otosan, Haydar Yenigun, a confirmat recent ca Volkswagen si Ford Motor negociaza de ceva timp. Ca parte a parteneriatului, vehicule comerciale Crafter si Transporter ale Volkswagen ar putea fi fabricate la fabricile Golcuk si Yenikoy din Turcia, unde Ford produce modelele sale Transit si Custom.

VW ar urma sa mute productia a 150.000 – 180.000 vehicule comerciale pe an in Turcia.

Infiintata in 1959, Ford Otosan este societate mixta intre Ford Motor si cel mai mare conglomerat din Turcia, Koc Holding. Cele doua companii detin fiecare 41% din Otosan restul actiunilor fiind tranzactionate la Bursa de la Istanbul.

De asemenea, Ford Otosan opereaza o fabrica de camioane si motoare la Inonu, un centru de cercetare-dezvoltare (R&D) si un centru de distributie a componentelor in Istanbul.

Cele mai multe vehicule comerciale produse de Ford in Europa se fabrica in Turcia. In 2017, au fost produse aici 440.000 de vehicule si 75.000 de motoare.

Volkswagen si Ford sunt presati sa lanseze mai multe vehicule electrice in Europa, unde normele de poluare sunt inasprite dupa scandalul Dieselgate, in care a fost implicat VW.

Volkswagen si Ford sunt deja parte a unui joint-venture, denumit IONITY, din care mai fac parte rivalii BMW si Daimler, pentru a dezvolta o retea de statii de incarcare ultra-rapide in Europa. De asemenea, Ford a creat anul trecut o divizie separata, cu o valoare de 4 miliarde de dolari, care sa regrupeze operatiunile sale din domeniul vehiculelor autonome si, totodata, a demarat cautarea de investitori externi pentru aceasta divizie.

Ford Motor are aproximativ 200.000 de angajati si 67 de fabrici in intreaga lume. Al doilea mare producator auto din SUA, Ford, este prezent si pe piata din Romania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *