Volkswagen are aproximativ 300.000 de automobile diesel depozitate la 37 de facilitati din SUA

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Constructorul auto german Volkswagen a dus conceptul de parcari la un nou nivel in SUA si nu sunt sanse sa le goleasca prea curand, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

Potrivit unor documente juridice, Volkswagen a platit pana la mijlocul lunii februarie 7,4 miliarde de dolari pentru a rascumpara aproximativ 350.000 de automobile diesel vandute in SUA afectate de scandalul diesegal. Documentele mai arata ca Volkswagen si-a asigurat 37 de facilitati de stocare in SUA pentru a depozita aproximativ 300.000 de vehicule in locatii precum un stadion dezafectat din Detroit, o fosta fabrica de hartie din Minnesota si un cimitir din apropiere de Victorville, California.

Purtatorul de cuvant de la VW, Jeannine Ginivan, a declarat miercuri ca facilitatea de depozitare de la Victorville, California, este una din mai multe facilitati necesare “pentru a asigura depozitarea responsabila a vehiculelor care sunt rascumparate de Volkswagen. Aceste vehicule sunt depozitate temporar si intretinute regulat pentru a se asigura functionalitatea si calitatea lor pe termen lung, astfel incat sa poata fi reintroduse in circuitul comercial sau exportate”.

In total, VW s-a angajat sa cheltuie peste 25 de miliarde dolari in SUA pentru a raspunde solicitarilor proprietarilor de automobile, organismelor de reglementare din domeniul mediului, statelor americane si dealerilor. De asemenea, VW s-a angajat sa rascumpere aproximativ 500.000 de vehicule poluante pana la finele lui 2019.

Documente publicate anterior aratau ca pana la finele anului trecut Volkswagen a rascumparat 335.000 de vehicule diesel, a revandut 13.000 de vehicule si a distrus aproximativ 28.000 de vehicule. La finele anului trecut Volkswagen avea depozitate aproximativ 294.000 de vehicule pe teritoriul SUA.

In luna septembrie 2015, Volkswagen a recunoscut ca a utilizat un software pentru a eluda standardele de emisii poluante, scandal care a provocat demiterea directorului general.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2