Volkswagen negociaza preluarea unei participatii la producatorul auto rus GAZ

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Grupul auto german Volkswagen poarta discutii vizand preluarea unei participatii la GAZ, un producator rus de autovehicule comerciale usoare, au declarat vineri pentru Reuters mai multe surse din apropierea discutiilor, informeaza AGERPRES.

Deocamdata nu este clar cat de mare este participatia pe care Volkswagen ar dori sa o detina la GAZ si nici valoarea unei eventuale tranzactii. GAZ face parte din grupul Basic Element, care gestioneaza activele miliardarului rus Oleg Deripaska, si are deja un parteneriat cu Volkswagen.

Atat GAZ cat si Basic Element au refuzat sa comenteze iar un purtator de cuvant de la Volkswagen a spus ca grupul nu face comentarii cu privire la zvonurile care circula pe piata.

“Exista discutii, incearca sa ajunga la un acord. Deripaska cauta de mult timp un partener iar VW nu are un partener rus” a declarat o sursa din industria auto. De asemenea o sursa din interiorul VW a confirmat ca se poarta discutii dar a adaugat ca aceste discutii nu vizeaza doar preluarea unei participatii la GAZ de catre constructorul german.

Daca discutiile se vor concretiza intr-o tranzactie, ar arata ca firmele occidentale continua investitiile in Rusia, in pofida tensiunilor politice provocate de anexarea peninsulei Crimeea si de acuzatiile privind implicarea Rusiei in alegerile din strainatate.

Alti mari constructori auto au preluat deja participatii la producatori rusi de vehicule, un exemplu fiind Renault-Nissan care detine pachetul majoritar de actiuni la Avtovaz, cel mai mare constructor auto din Rusia, in timp ce grupul german Daimler detine o participatie la producatorul rus de camioane Kamaz.

Volkswagen este deja un investitor important in Rusia, dupa ce a investit 1,75 miliarde de euro in operatiunile sale de pe aceasta piata. Constructorul german are o uzina de asamblare de vehicule si o uzina pentru productia de motoare la Kaluga, 150 de kilometri sud de Moscova. Potrivit actualului acord de parteneriat convenit de Volkswagen cu GAZ, firma rusa produce autoturisme marcile VW si Skoda, in timp ce Volkswagen furnizeaza motoare diesel de 2.0 litri pentru vehiculele comerciale usoare produse de GAZ.

Potrivit datelor furnizate de grupul de lobby Association of European Businesses (AEB), vanzarile de autoturisme in Rusia au crescut cu 17,3% in ritm anual in luna octombrie pana la 148.597 unitati, aceasta fiind a opta luna consecutiva de crestere.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2