Volkswagen nu a convins inca UE ca automobilele afectate de scandalul Dieselgate vor fi reparate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

volkswagenGrupul auto german Volkswagen AG se confrunta cu presiuni crescute pentru a repara pagubele provocate de scandalul manipularii emisiilor diesel, oficialii Comisiei Europene cerand concernului german sa inceapa sa ii despagubeasca pe consumatorii afectati si sa dea dovezi clare ca vehiculele afectate vor fi reparate in cursul anului urmator, transmite Bloomberg, informeaza AGERPRES.

Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare dupa ce in toamna anului trecut a recunoscut ca, in perioada 2005 — 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Din cele aproximativ 11 milioane de vehicule afectate la nivel global, aproximativ 8,5 milioane sunt in Europa. Anterior, Volkswagen a estimat ca majoritatea celor 8,5 milioane autovehicule cu probleme din Europa pot fi reparate in acest an, dar un numar neprecizat vor trebui sa astepte pana in 2017.

“Volkswagen ar trebui sa precizeze in mod clar ce va fi oferit consumatorilor si acesta ar trebui sa fie identic in cele 28 de state membre”, se arata intr-o scrisoare trimisa pe data de 21 octombrie de Comisarul european pentru justitie, consumatori si egalitate de gen, Vera Jourova, catre Volkswagen, la aproximativ o luna dupa ce grupul german a dat publicitatii un plan de actiune pentru a oferi consumatorilor mai multe informatii cu privire la reparatiile care vor fi efectuate.

“Avand in vedere ca scandalul manipularii emisiilor pare a fi rezultatul unui comportament care a incalcat mai multe prevederi UE privind practicile comerciale, planul ar trebui sa ofere consumatorilor avantaje suplimentare mai mari decat cele oferite in mod normal atunci cand sunt chemati sa isi aduca automobilele in service din cauza unor probleme tehnice neprevazute”, se mai arata in scrisoare comisarului european consultata de Bloomberg.

Potrivit unui oficial european care a dorit sa-si pastreze anonimatul, Comisia Europeana ar dori sa obtina de la Volkswagen garantii ferme ca reparatiile care vor fi facute vor avea succes si nu vor avea niciun efect negativ. In plus, pe langa faptul ca sfatuieste Volkswagen sa faca pasi spre o despagubire voluntara, CE vrea, de asemenea, ca Volkswagen sa ofere si posibilitatea rascumpararii autovehiculelor in anumite circumstante.

Sursele precizeaza ca Jourova urmeaza sa aiba joi o noua intalnire cu Francisco Javier Garcia Sanz, principalul negociator al Volkswagen in dosarul Dieselgate. Pe de alta parte, organizatiile pentru protectia consumatorilor europeni au criticat rezultatele primei runde de discutii intre Volkswagen si oficialii europeni pe motiv ca planul de actiune prezentat de constructorul auto nu aduce modificari substantiale fata de promisiunea initiala a companiei ca va repara vehiculele afectate. In timp ce consumatorii europeni vor obtine repararea vehiculelor, detinatorii americani de vehicule Volkswagen pot beneficia de despagubiri in valoare de mai multe mii de dolari.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2