Volkswagen are planuri mari: vrea propria fabrica de baterii si un parteneriat cu serviciul de transport Uber

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

volkswagenGrupul Volkswagen si-a stabilit o strategie ambitioasa pentru a depasi efectele scandalului Dieselgate, iar punctul de referinta este asa-numita Strategie 2025.

Aceasta prevede ca grupul german sa lanseze nu mai putin de 30 de modele electrice pana in anul 2025, care sa genereze vanzari de pana la 3 milioane de unitati anual. In conditiile in care Grupul Volkswagen vinde circa 10 milioane de masini anual, electricele ar urma sa reprezinte undeva la un sfert din vanzari.

Tocmai de aceea, grupul ia serios in calcul constructia unei fabrici pentru baterii, pentru a nu depinde de furnizori externi precum LG Chem sau Samsung SDI. „Daca mai mult de un sfert dintre masinile noastre vor fi electrice intr-un viitor apropiat, atunci vom avea nevoie de circa 3 milioane de baterii pe an. Atunci va avea sens sa construim propria noastra fabrica”, a declarat Matthias Mueller, CEO-ul Grupului Volkswagen, pentru publicatia Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Ultima noutate electrica din gama grupului este faceliftul introdus pentru Volkswagen e-Golf (foto), care va fi produs la fabrica de la Dresda. Totusi, punctul de atractie este viitorul Volkswagen ID, care va aparea in versiune de serie in 2020 dupa ce a fost prezentat intr-o versiune concept cu ocazia Salonului Auto de la Paris din luna septembrie.

Mai multe pe automarket.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2