Volkswagen reduce cheltuielile de capital cu 30%

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

volkswagenConsiliul de administratie al grupului german Volkswagen AG a decis sa reduca cheltuielile de capital pentru anul viitor cu 30%, in conditiile in care costurile scandalului emisiilor poluante continua sa creasca, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Volkswagen, cel mai mare producator auto european, a informat vineri ca anul viitor va cheltui 12 miliarde de euro pentru constructia de uzine si dezvoltarea de tehnologii. Comparativ, in 2015, Volkswagen promitea ca va investi, in medie, 17,1 miliarde de euro in fiecare an pana in 2019.

“Ceea ce cu siguranta nu vom face este sa reducem cheltuielile astfel incat sa ne fie afectat viitorul”, a subliniat directorul general Matthias Mueller.

Este pentru prima data dupa criza financiara din 2009 cand Volkswagen reduce cheltuielile de capital. Chiar si asa investitiile de capital preconizate de Volkswagen pentru 2016 sunt mai mari decat media de 8,6 miliarde de euro pe an inregistrata in perioada 2010-2012.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, inclusiv in Germania, dupa ce in luna septembrie a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Costurile totale cu care se confrunta VW din cauza scandalului emisiilor sunt estimate undeva intre 30 si 65 de miliarde de euro, iar analistii avertizeaza ca grupul ar putea fi nevoit sa vanda unele operatiuni.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2