Volkswagen s-ar putea confrunta cu amenzi ridicate daca se confirma ca a realizat mai multe versiuni ale softului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

VolkswagenVolkswagen a realizat cateva versiuni ale softului care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, au declarat pentru Reuters surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, ceea ce sugereaza o actiune premeditata, cunoscuta de multi sefi ai grupului german.

Pana acum, VW a sustinut ca un mic grup de directori a supervizat instalarea softului care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Publicatia germana ‘Der Spiegel’ sustine ca investigatiile au dezvaluit ca sunt implicati in scandal in jur de 30 de directori.

VW ar fi realizat timp de sapte ani aceste dispozitive ilegale pentru patru tipuri de motoare diesel, un director al companie stia de aceste dispozitive, sustin sursele.

Purtatorii de cuvant ai VW din Europa si SUA au refuzat sa comenteze informatia, citand investigatiile in derulare derulate de companie si autoritatile de reglementare in ambele regiuni. Intrebat de numarul persoanelor care ar fi stiut de softul ilegal, un purtator de cuvant al VW de la sediul central din Wolfsburg, Germania, a declarat: ‘Lucram intens pentru a afla cine stia, cand si ce, dar este inca prea devreme pentru a da declaratii’.

Unii experti sustin ca utilizarea mai multor versiuni ale softului indica posibilitatea implicarii unui numar ridicat de angajati. Numarul persoanelor implicate in scandalul emisiilor este un indiciu cheie pentru anchetatori deoarece ar putea afecta marimea potentialelor amenzi si modificarea structurii de conducere a VW, a declarat analistul Arndt Ellinghorst, de la Evercore ISI.

Grupul auto german Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2