Volkswagen si Ford sunt aproape de semnarea unui acord de parteneriat pentru a dezvolta vehicule autonome si electrice

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Volkswagen si Ford sunt aproape de semnarea unui acord de parteneriat pentru a dezvolta vehicule autonome si electrice, a anuntat joi directorul general al grupului german, Herbert Diess, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

In martie, Volkswagen a semnat un acord pentru a dezvolta o camioneta cu rivala Ford si a informat ca va continua discutiile privind extinderea aliantei lor pentru a include serviciile de mobilitate si conducere autonoma.

Discutiile se desfasoara “foarte bine si sunt aproape finalizate”, le-a spus joi Herbert Diess celor aproximativ 500 dintre directorii importanti ai companiei veniti din intreaga lume la sediul central din orasul german Wolfsburg.

Ford a precizat ca negocierile continua si noi informatii vor fi date curand publicitatii.

Volkswagen, care incearca sa treaca peste efectele scandalului emisiilor (Dieselgate), vede alianta sa cu Ford ca avand o importanta strategica pentru a-si echilibra interesele regionale.

Cei doi producatori auto vor sa-si combine fortele in domeniul vehiculelor comerciale si camionetelor incepand din 2022 si sa dezvolte in comun vehiculelor electrice si autonome, o decizie prin care s-ar putea economisi miliarde de dolari.

Companiile Volkswagen si Ford sunt presate sa lanseze mai multe vehicule electrice in Europa, unde normele de poluare sunt inasprite dupa scandalul Dieselgate, in care a fost implicat VW.

Volkswagen si Ford sunt deja parte a unui joint-venture, denumit IONITY, din care mai fac parte rivalii BMW si Daimler, pentru a dezvolta o retea de statii de incarcare ultra-rapide in Europa. De asemenea, Ford a creat anul trecut o divizie separata, cu o valoare de patru miliarde de dolari, care sa regrupeze operatiunile sale din domeniul vehiculelor autonome si, totodata, a demarat cautarea de investitori externi pentru aceasta divizie.

Directorii celor doua companii au vorbit recent despre potentialele economii de costuri in urma adancirii aliantei, iar oficialii VW au discutat despre posibilitatea de a-si produce vehiculele la fabricile Ford, in timp ce producatorul auto american ar putea folosi platforma pentru vehicule electrice a grupului german.

Ford are ca obiectiv sa cheltuiasca 11 miliarde de dolari pentru a dezvolta vehicule electrice in perioada 2015- 2022. De asemenea, va cheltui 800 de milioane de dolari pentru tehnologia necesara masinilor fara sofer.

Si Volkswagen are ca obiectiv investitii de 150 miliarde de dolari in urmatorii cinci ani pentru a dezvolta vehicule electrice si masini fara sofer.

Producatorii auto din intreaga lume negociaza aliante pentru a imparti costurile legate de dezvoltarea de vehicule autonome si electrice. De exemplu, grupul nipon Honda Motor a anuntat ca va investi 2,75 miliarde dolari si va prelua o participatie la Cruise Automation, divizia gigantului american General Motors Co care se ocupa de dezvoltarea de vehicule autonome.

Ford Motor are aproximativ 200.000 de angajati si 67 de fabrici in intreaga lume. Al doilea mare producator auto din SUA, Ford, este prezent si pe piata din Romania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *