Volkswagen si Ford vor sa dezvolte impreuna vehicule comerciale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Constructorii auto Volkswagen AG si Ford Motor Co au anuntat marti ca discuta o alianta strategica, cei doi producatori precizand ca exploreaza mai multe proiecte privind dezvoltarea in comun a unei game de vehicule utilitare, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Intr-un comunicat de presa comun publicat marti seara, VW si Ford au precizat ca o eventuala alianta strategica nu implica schimb de actiuni sau participatii incrucisate. Comunicatul nu ofera alte detalii suplimentare, precizand doar ca VW si Ford „exploreaza proiecte potentiale in anumite domenii, inclusiv vehiculele utilitare”.

Ford este lider pe piata camionetele din SUA, iar pick-up sau F-series a fost cel mai vandut vehicul de pe piata americana timp de mai multe decenii. La randul sau, Volkswagen, care detine marcile de camioane MAN si Scania in Europa, a anuntat in urma cu doua luni un parteneriat strategic cu producatorul japonez de camioane Hino Motors, divizie a grupului Toyota, in ideea de a deveni mai competitiv in sectorul utilitarelor care trece printr-o transformare de amploare pe fondul normelor de mediu mai stricte si a dezvoltarii tehnologiilor de conducere autonoma. De asemenea, Volkswagen are o alianta cu Navistar International Corp si in primavara s-a declarat dispus sa preia o participatie majoritara la producatorul american de camioane.

Impreuna cu Hino si Navistar, grupul german Volkswagen vrea sa concureze mai bine cu rivalii Daimler si Volvo, principalii doi actori de pe piata globala a camioanelor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2