Volkswagen vrea sa diferentieze mai bine brandurile din portofoliul sau pentru a creste eficienta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Grupul auto Volkswagen va diferentia mai mult cele trei marci de masa din portofoliul sau (VW, Skoda si Seat), pentru a reduce suprapunerile si a calma tensiunile interne, a declarat joi directorul general Matthias Mueller, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Volkswagen, cel mai mare constructor auto mondial si european, vrea sa devina mai eficient pentru a putea finanta tranzitia la vehiculele electrice in urma scandalului Dieselgate.

Matthias Mueller a informat ca boardul executiv a fixat noi obiective pentru marcile sale de masa pe baza celor 14 grupuri de clienti de pe piata europeana. “Principala provocare este sa atingem o acoperire perfecta a pietei cu teritorii clare pentru marci…Trebuie sa fim capabili sa utilizam mai bine sinergiile pe care le ofera alianta noastra unica de marci”, a declarat Matthias Mueller, la o reuniune a aproximativ 400 de manageri organizata la Wolfsburg.

O serie de surse din interiorul VW au declarat saptamana trecuta pentru Reuters ca managerii si sindicatele de la VW vor sa reduca concurenta care vine de la marca low-cost Skoda, prin mutarea unei parti din productie in Germania. In replica, Skoda si-a reafirmat angajamentul fata de tara de origine, anuntand ca intentioneaza sa faca angajari in Cehia.

Pozitionarea marcilor noastre este “un subiect emotional care recent a facut valuri” a recunoscut Mueller. “Desigur, uneori este foarte dificil sa realizeze un echilibru intre diferite interese” a adaugat seful de la Volkswagen.

Separat, Matthias Mueller a informat ca grupul Volkswagen se asteapta sa realizeze economii semnificative cu costurile de dezvoltare la marcile sale premium Audi si Porsche prin noua lor platforma comuna de productie pentru vehiculele electrice.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2