Voltaj concureaza, marti, in prima semifinala Eurovision

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Voltaj-5Trupa Voltaj concureaza, marti, in prima semifinala a editiei cu numarul 60 a concursului Eurovision, alaturi de reprezentanti ai unor tari precum Armenia, Rusia si Republica Moldova, scrie Agerpres.

Membrii trupei Voltaj vor intra cu numarul 15 in competitia Eurovision ce va fi difuzata in direct, incepand cu ora 22,00 (ora Romaniei). Juriile de specialitate din tarile participante la aceasta prima semifinala si-au exprimat voturile luni seara, la cea de-a doua repetitie cu public. Marti este randul spectatorilor sa isi voteze favoritii, dupa ce toate cele 16 piese concurente vor fi interpretate pe scena de la Wiener Stadthalle.

Prima semifinala va fi deschisa de reprezentantul R. Moldova, Eduard Romanyuta, cu ”I Want Your Love”, acesta fiind urmat de Genealogy — trupa ce reprezinta Armenia, cu piesa ”Face the Shadow”. Reprezentantul Belgiei, Loic Nottet, urca pe scena Eurovision cu piesa ”Rhythm Inside”, urmat de Trijntje Oosterhuis, din Olanda, cu ”Walk Along”.

Trupa finlandeza de punk Pertti Kurikan Nimipaivat concureaza cu numarul 5, la Eurovision, cu piesa ”Aina Mun Pitaa”. Reprezentanta Greciei, Maria Elena Kyriakou, va canta ”One Last Breath”, urmata de reprezentantii Estoniei — Elina Born si Stig Rasta — cu ”Goodbye to Yesterday”.

Daniel Kajmakoski (Macedonia) va canta ”Autumn Leaves” si intra cu numarul 8 in competitie, urmat de Bojana Stamenov, din Serbia, cu ”Beauty Never Lies”.

Reprezentanta Ungariei, Boggie, va canta ”Wars for Nothing”, urmata de Uzari si Maimuna, din Belarus, cu piesa ”Time”. Rusia este reprezentata anul acesta de Polina Gagarina, care intra in prima semifinala Eurovision cu numarul 12, cu piesa ”A Million Voices”.

In a doua jumatate a competitiei intra Danemarca, Albania, Romania si Georgia.

Trupa Anti Social Media, ce reprezinta Danemarca, va canta ”The Way You Are”, urmata fiind de Elhaida Dani, reprezentanta Albaniei, cu ”I’m Alive”.

Reprezentantii Romaniei — baietii de la Voltaj — vor intra in prima semifinala cu numarul 15. Piesa ”De la capat” este dedicata copiilor romani lasati in urma de parintii lor care pleaca sa lucreze in strainatate. ”Don’t leave the children behind!” (nu lasati copiii in urma!) — a spus Calin Goia, la finalul piesei, marti, la prima repetitie cu costume. In timpul interpretarii romanilor, pe ecranele din spatele trupei vor rula imagini din scurtmetrajul ”Calea Dunarii” — din care au fost folosite fragmente pentru videoclipul piesei ”De la capat”.

Ultima concurenta care intra in competitia primei semifinale este Nina Sublati din Georgia, cu ”Warrior”.

Votul publicului, care va fi exprimat de catre telespectatorii din tarile participante in prima semifinala, este luat in considerare in proportie de 50%, alaturi de votul juriului.

In urma primei semifinale se vor califica 10 tari, pentru finala Eurovision de sambata. Cea de-a doua semifinala Eurovision va avea loc joi.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *