Voltaj va reprezenta Romania la Eurovision

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Voltaj-5Trupa Voltaj va reprezenta Romania la Eurovision, cu piesa “De la capat”, dupa ce a castigat selectia nationala ce a avut loc duminica seara la Sala Polivalenta din Craiova, informeaza Agerpres.

Trupa Voltaj a primit 24 de puncte. Votul juriului de specialitate si votul publicului, prin sms, au contat in proportie de 50 % fiecare.

Juriul de specialitate a fost format din muzicienii Mihai Pocorschi si Ovi, jurnalistul specializat Bogdan Honciuc, Anca Lupes — expert in management artistic si compozitorul si dirijorul Viorel Gavrila, vicepresedintele Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania — presedintele juriului.

Finala nationala a inclus 12 piese, cuprinse intr-un show de aproximativ 3 ore, ce s-a incheiat cu un recital al artistei Ruslana, castigatoarea competitiei Eurovision 2004. Aceasta a dedicat ultima piesa tarii sale, Ucraina, in aplauzele publicului. “Luptam pentru lumina. Aprindeti luminile, pentru a arata ca suntem uniti pentru pace”, a spus artista, in timp ce spectatorii si-au aprins luminile telefoanelor mobile.

Ordinea de intrare a artistilor finalisti in concurs a fost urmatoarea: Voltaj, cu “De la capat”, Baietii—”Dragoste in lanturi”, Tudor Turcu — “Save Us”, Aurelian Temisan feat. Alexa — “Chica latina”, Rodica Aculova — “My Light”, Blue Noise — “Love Won’t Run Away”, Ovidiu Anton — “Still Alive”, Lara Lee — “Superman”, Super Trooper — “Secret Place”, Luminita Anghel — “A Million Stars”, Cristina Vasiu — “Nowhere” si CEJ — “We Were in Love”.

Spectacolul a fost deschis cu un scurt recital sustinut de Ovi, care a reprezentat Romania la Eurovision anul trecut, alaturi de Paula Seling. “Este cea mai frumoasa scena pe care am urcat in Romania la Eurovision”, a spus Ovi, la Craiova.

Concursul cantecului european se va desfasura, in 2015, la Viena, Austria, in 19, 21 si 23 mai. Romania va participa in prima semifinala a concursului, cea din 19 mai, alaturi de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia si Ungaria.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *