Volumul lucrarilor de constructii, in urcare cu 26% la 7 luni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primele sapte luni ale anului in curs, fata de perioada similara din 2018, ca serie bruta, cu 26%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 18,8%, potrivit informatiilor Institutului National de Statistica (INS), publicate luni, informeaza AGERPRES.

In luna iulie 2019, volumul lucrarilor de constructii a urcat, fata de luna precedenta, ca serie bruta, cu 2,9%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 4,0%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a crescut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 41,0%, respectiv cu 38,7%.

In perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2019, comparativ cu intervalul similar din 2018, volumul total al lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a crescut cu 26,0%. Pe elemente de structura, au avut loc cresteri la constructiile noi (+32,9%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (+15,7%) si la lucrarile de reparatii capitale (+2,5%).

Pe obiecte de constructii, ca serie bruta, au avut loc cresteri ale volumului de lucrari de constructii astfel: cladirile nerezidentiale cu 37,4%, cladirile rezidentiale cu 34,1% si la lucrarile de constructii ingineresti cu 15,7%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul total al lucrarilor de constructii a urcat cu 18,8%, crestere reflectata in volumul lucrarilor de constructii noi cu 27,0%, lucrarilor de intretinere si reparatii curente cu 7,5% si al lucrarilor de reparatii capitale cu 2,8%.

Pe obiecte de constructii, seria ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate evidentiaza cresterea volumului lucrarilor de constructii la cladirile nerezidentiale cu 31,6%, cladirile rezidentiale cu 30,7% si la constructiile ingineresti cu 9,2%.

In iulie 2019, comparativ cu iunie 2019, volumul total al lucrarilor de constructii a urcat, ca serie bruta, cu 2,9%, crestere evidentiata la constructii noi (+5,3%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente si lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 2,4%, respectiv cu 2,1%.

Pe obiecte de constructii, seria bruta indica o crestere a volumului constructiilor ingineresti cu 6,3% si a cladirilor rezidentiale cu 3,3%. Volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile nerezidentiale cu 3,4%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul total al lucrarilor de constructii a crescut cu 4,0%, crestere evidentiata la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+13,5%) si la lucrarile de constructii noi (+1,7%). Volumul lucrarilor de reparatii capitale a scazut cu 0,5%.

Pe obiecte de constructii, seria ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate indica o crestere a volumului lucrarilor de constructii la lucrarile de constructii ingineresti cu 8,2% si la cladirile rezidentiale cu 4,9%. Volumul lucrarilor de constructii la cladirile nerezidentiale a scazut cu 5,8%.

In iulie 2019, raportat la iulie 2018, volumul total al lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a crescut cu 41,0%. Pe elemente de structura au fost inregistrate cresteri ale volumului lucrarilor de constructii noi (+48,9%), lucrarilor de intretinere si reparatii curente (+37,2%) si lucrarilor de reparatii capitale (+4,9%).

Pe obiecte de constructii, seria bruta evidentiaza cresteri ale volumului lucrarilor de constructii astfel: constructii ingineresti cu 45,7%, cladiri rezidentiale cu 45,2% si la cladiri nerezidentiale cu 30,1%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a urcat cu 38,7%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri astfel: lucrarile de constructii noi (+45,6%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (+41,5%) si la lucrarile de reparatii capitale (+0,1%).

Pe obiecte de constructii, seria ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate indica cresteri ale volumului lucrarilor de constructii astfel: cladirile rezidentiale (+44,1%), constructiile ingineresti (+37,4%) si la cladirile nerezidentiale (+29,2%).

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole