VOT CONSILIUL LOCAL – Cinema Dacia și Teatrul Municipal vor fi modernizate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În ședința de Consiliu Local din această săptămână a fost aprobată documentația tehnico-economică, în faza de documentație de avizare a lucrărilor de intervenții pentru Parcul și Cinema Dacia, respectiv Teatrul Municipal Baia Mare.

După cum se știe, Cinematograful Dacia a devenit în 2021 proprietatea municipiului.  Odată aprobată documentația tehnico- economică, urmează procedura de achiziție a proiectării și execuției acestor obiective.

Potrivit proiectului de hotărâre, Cinema Dacia va fi reabilitată termic și dotată cu pompe de căldură aer – apă, corpuri de iluminat cu lămpi LED. Conform Expertizei Tehnice, clădirea în care a funcționat Cinema Dacia, ajunsă acum o ruină, este încadrată în clasa de risc seismic Rsll. La final vom avea sală cinema/multifuncțională, spații de comerț, alimentație publică, sală atelier, spații pentru grupuri sanitare. Se vor monta tribune retractabile.

În ceea ce  privește Parcul Dacia, vorbim de reabilitarea aleilor, realizarea de noi plantații, toaletarea plantațiilor existente, realizarea de alei noi, reabilitarea locului de joacă prin instalarea de noi echipamente de joacă. Vom avea bănci, șezlonguri, coșuri de gunoi, un grup electrogen împrejmuit cu un gard înverzit cu plante veșnic verzi, corpuri de iluminat funcționale și ambientale sau un loc de joacă pentru cei mici. Valoare investiției se ridică la suma de 48.977.720 lei.

Tot în ședința de CL din 27 aprilie, s-a discutat și despre clădirea unde funcționează acum Teatrul Municipal din centrul vechi al orașului. Va fi reabilitată zona exterioară aferentă teatrului,  la fel clădirea Teatrului, corpurile de ateliere. Va fi modernizată sala de spectacole, sala principală urmând a avea 299 de locuri, iar sala mică 90 de locuri.

În cazul acestui obiectiv vorbim de o investiție care se ridică la 68.198. 858 lei.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

    1. Mihai

      Dar e foarte ieftina aceasta actiune…..doar 10 milioane Euro, in conditiile in care cladirea Dacia exista? 🙁

      Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole