VOT ÎN CL – Baia Mare nu vrea tarife majorate la deșeuri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Proiectul de hotărâre privind respingerea propunerii ADIGIDM MM de modificare a tarifelor pentru deşeuri reciclabile, (cel puţin hârtie, metal, plastic, sticlă), respectiv tarife pentru alte tipuri de deşeuri, tarife de colectare și transport deșeuri aferente populației ce se vor utiliza în cadrul Contractului pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare în zona de colectare LOT 1 zona 1 – Sârbi, respectiv Municipiul Baia Mare, a fost un subiect care a încins spiritele în Consiliul Local Baia Mare, așa cum era de așteptat. Au fost discuții aprinse pe acest subiect, s-au exprimat public nemulțumirile avute față de operatorul de salubritate care acționează în zona I. S-a vorbit mult pe un subiect care revine lună de lună în atenția băimărenilor care de la finele anului s-au trezit cu acest „război” între primărie și Drusal.

Societatea a fost acuzată de fel de fel de lucruri de către consilierii locali, că nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, unii aducand în discuție maniera în care se facturează acest serviciu față de agenții economici, „o dublă facturare care aduce un profit frumușel„, cum au spus aleșii locali. Alții au discutat despre numărul de km care sunt parcurși în oraș de către mașinile de gunoi pentru a colecta gunoiul, date care au fost puse la îndoială. Majoritatea aleșilor locali s-au declarat pentru respingerea majorării acestor tarife către populație. S-a vorbit despre un ajutor pe care municipalitatea l-ar putea da băimărenilor pentru ca aceștia din urmă să își poate permite acele lăzi de compost atat de necesare, fie la case, fie la bloc.

În cele din urmă s-a votat pentru respingerea propunerii de majorare a tarifelor. Vă reamintim că tariful pentru deșeurile colectate în amestec de la populație solicitat de Drusal ar urma să fie 190 lei/tonă (fără TVA), respectiv tarifului de colectare deșeuri reciclabile colectate separat de la populație ar fi de 536,99 lei/tonă (fără TVA).

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Menajere în județul Maramureș a propus ca tariful pentru deșeurile colectate de la populație în amestec să fie de 118,20 leei/tonă, respectiv tariful de colectare deșeuri reciclabile colectate separat de la populațâie să fie de 346,40 lei, fără TVA ambele tarife.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2