Vot in CL: Baia Mare, unire simbolica cu Republica Moldova

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Intruniti vineri, 23 martie, intr-o sedinta extraordinara, consilierii locali baimareni au aprobat un proiect de hotarare prin care Baia Mare se uneste simbolic cu Republica Moldova.

„Proiect de hotarare privind insusirea Declaratiei de Unire cu Republica Moldova”, asa este numit documentul votat de toti cei 16 consilieri prezenti in sala.

Unul dintre initiatorii proiectului, consilierul liberal Cristian Niculescu Tagarlas, a declarat ca daca mesajul „nostru a fost unul de curaj”, mesajul comunitatilor din Basarabia care au votat unirea cu Romania a fost unul de curaj.

„Va multumesc ca ati achiesat la acest demers, este unul emblematic pentru comunitatea baimareana si pentru maramureseni. Acest demers a plecat de la un fapt istoric, sute de comunitati din Republica Moldova si-au asumat riscul si au votat pentru unirea cu Romania.

Daca mesajul nostru este unul declarativ, frumos, patriotic, a lor a fost unul de curaj. Au fost facuti criminali pentru acest gest si noi trebuie sa ne solidarizam cu romanii de peste tot, mai ales in momentul in care sunt amenintati de catre niste autoritati statale impuse de comunisti.

Trebuie sa nu uitam ca suntem cel mai vechi popor din Europa, dar avem o tara foarte tanara de numai 100 de ani si acest lucru spune foarte multe despre suferinta, in general, a romanilor in mii de ani de istorie”, a punctat Cristian Niculescu Tagarlas in sedinta de CL.

Cei doi consilieri ai UDMR au lipsit din sedinta si nu au semnat declaratia de unire, potrivit reprezentantilor municipalitatii.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole