Vot în Consiliul Județean pentru modernizarea mai multor drumuri din Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1

Întruniți luni, 28 noiembrie, într-o ședință ordinară, consilierii județeni au aprobat mai multe proiecte de hotărâre care vizează modernizarea unor drumuri din Maramureș.

„În ședința de azi a administrației județene am votat o serie de proiecte importante pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport din Maramureș.

Pentru proiectul Mara-Nord, care cuprinde reabilitarea a peste 75 de kilometri de drum județean, am adoptat astăzi indicatorii tehnico-economici pentru trei din cele cinci sectoare cuprinse spre reabilitare, și anume: DJ 109F Ocna Șugatag – Ferești; DJ 185 Hărnicești – Ocna Șugatag; DJ 186B Fereşti – Corneşti – Călineşti – Sârbi – Budeşti. Pentru DJ 109F Rogoz – Cavnic și DJ 186 Vadu Izei – Bârsana, indicatorii tehnico-economici au fost aprobați în luna iunie a acestui an.

Pasul următor este demararea procedurii de licitație pentru proiectare și execuție, pregătirea cererilor de finanțare și depunerea acestora, odată cu deschiderea liniei de finanțare, prin Programul Operațional Regional.

Valoarea totală pentru reabilitarea celor cinci sectoare cuprinse în proiectul Mara-Nord este de aproximativ 80 milioane euro”, a spus Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

De asemenea, pe ordinea de zi s-a mai aflat proiectul privind pasajul suprateran de la Italsofa.

„Pentru realizarea Pasajului suprateran de la Italsofa, am adoptat astăzi Acordul de parteneriat între Consiliul Județean Maramureș – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Municipiul Baia Mare pentru realizarea în comun a acestui obiectiv de investiții.

Proiectul, în valoare de 15 milioane de euro, va fi finanțat prin fonduri europene nerambursabile, mai exact prin Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.

Pentru acest proiect, a fost finalizat Studiul de fezabilitate, care a primit avizul CTE Siguranța Circulației al Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj-Napoca, iar în perioada următoare va fi supus spre avizare finală în Comitetul tehnico-economic al CNAIR”, a adăugat Ionel Bogdan.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole