Voucherele de vacanta au scumpit cazarile cu 55% in acest an, fata de 2017

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Preturile la cazare in hotelurile si pensiunile din Romania au crescut cu 9% in acest an, fata de 2018, si cu 55% fata de anul 2017, ca urmare a utilizarii voucherelor de vacanta, potrivit unui comunicat al portalului de rezervari Travelminit.ro, remis, marti, AGERPRES.

“Tichetele de vacanta au influentat pretul hotelurilor in 2019, Travelminit raportand o crestere de pret de 55% fata de 2017 si de 9% fata de 2018 pentru o noapte pentru doua persoane, iar pentru o familie cresterea este de 44% fata de 2017 si de 9% fata de 2018”, se arata in comunicat.

Printre cele mai scumpe destinatii din Romania in 2019 se regaseste Capitala, cu un pret de aproximativ 300 de euro pe sejur, fiind urmata de litoralul romanesc si Delta Dunarii cu o medie de 287 de euro pe sejur.

De asemenea, statiunile balneoclimaterice se afla in topul celor mai scumpe destinatii din Romania, cu un pret de 240 de euro pe sejur, mediu trei nopti. Activitatile specifice fiecarei zone au crescut preturile sejururilor, unele pachete incluzand si activitati populare cum ar fi excursii cu barca in Delta Dunarii sau tratamente balneo.

In topul celor mai scumpe tipuri de cazari se afla apartamentele, care pot acomoda un numar mai mare de persoane, cu o medie de 227 de euro pe trei nopti (76 euro pe noapte), pe locul doi situandu-se hotelurile cu un pret de aproximativ 204 euro pe trei nopti (68 euro pe noapte). Pensiunile si cabanele pot fi rezervate cu un cost de aproximativ 146 euro pe trei nopti (76 de euro pe noapte).

Specificul calatoriilor de toamna este ca acestea se desfasoara majoritar pe perioada weekendului sau a weekendului prelungit, joi – duminica, iar numarul mediu de nopti rezervate de un cuplu, o familie sau un grup de turisti este de 2-3 nopti. Principalele destinatii din Romania spre care se indreapta romanii sunt Valea Prahovei, Transfagarasanul, statiunile balneoclimaterice din Covasna si Harghita, dar si orase precum Cluj, Timisoara, Iasi si Sibiu.

In perioada dintre lunile septembrie – decembrie, turistii isi rezerva sejurul cu aproximativ o luna inainte.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2