Vremea în Maramureș și în țară, 6 septembrie. Prognoza pentru începutul săptămânii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Astăzi avem vreme frumoasă şi caldă în mare parte din ţară. În zonele montane şi prin nord, apar câţiva nori de vreme bună, iar vântul are unele intensificări pe litoral, relatează stirileprotv.ro.

Maximele pleacă de la 25 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi ating 32 de grade în sud-vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan avem atmosfera însorită pe tot parcursul zilei. Vântul suflă ceva mai tare la malul mării, iar, la amiază, maximele ajung la 29… 30 de grade. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, apar câţiva nori în zonele montane, însă nu vor aduce ploi. În rest, avem o zi cu mult soare şi se vor atinge 30 de grade aproape peste tot.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se mai înmulţesc norii, dar sunt nori de vreme bună şi nu există şanse de ploaie. Pe aici, se mai încălzeşte cu vreo 3…4 grade faţă de ieri.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş se face mai cald cu 2…3 grade. Norii vin şi trec, însă nu vor aduce ploi. După orele prânzului, maximele ajung pe la 27…28 de grade Celsius. În ţinuturile vestice nu mai vorbim nici măcar despre nori. Avem cer curat toată ziua şi se face puţin mai cald decât ieri. La noapte, prin sudul Banatului, se porneşte vântul.

În zona Transilvaniei, temperaturile cresc simţitor în special în depresiuni, acolo unde, până la ora 10, este în vigoare un cod galben de ceaţă şi vizibilitate redusă. În rest, prindem mult soare pe tot parcursul zilei şi maxime de până la 28 de grade.

În Oltenia, găsim atmosfera însorită şi călduroasă. După orele prânzului, vom avea temperaturi de peste 30 de grade, iar, în sud-vestul extrem, se va înregistra maxima zilei, de 32 de grade Celsius. Şi în ţinuturile sudice ne aşteaptă o zi cu mult soare şi nici urmă de nori. Temperaturile se menţin la nivelul celor de ieri şi, la amiază, vor atinge pragul de 30 de grade aproape peste tot.

În Bucureşti avem vreme frumoasă şi caldă, cu mult soare şi 30 de grade în termometre, la amiază. Urmează o noapte liniştită, cu cer senin şi o minimă de 16 grade în centrul oraşului şi de 13 grade la periferie.

Şi la munte prindem vreme bună, cu soare în cea mai mare parte a zilei. Apar şi câţiva nori, însă nu vor aduce ploi, iar temperaturile cresc uşor faţă de ieri.

Pe litoral avem atmosferă însorită. Vântul mai are unele porniri în timpul zilei şi se vor înregistra până la 27…28 de grade pe plajă, în timp ce, în apa mării, vor fi 23 de grade.

La începutul săptămânii se face şi mai cald: maximele ajung la 33 de grade, dar apar câteva averse prin centru, nord şi nord-vest. Va cădea şi grindină şi se pot strânge cantităţi importante de apă.

Marţi scad temperaturile în toată ţara, dar cel mai mult se răcoreşte în nord-est. Tot acolo, dar şi în centru şi în zona de munte mai vin câteva ploi slabe, iar vântul suflă ceva mai tare prin ţinuturile sudice.

Miercuri prindem vreme frumoasă şi caldă, iar ploi e posibil să mai apară doar izolat, prin Carpaţii Meridionali.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2