VREMEA – Temperaturi de primăvară așteptate mai devreme peste tot

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza meteo valabilă pentru ultima parte a lunii februarie, respectiv prima săptămană din luna martie. Iar veștile sunt bune, cel puțin din punctul de vedere al temperaturilor pe care le vom avea în termometre.

Astfel, pană în 14 februarie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul țării. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice și estice, dar și local excedentar în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 14.02.2022 – 21.02.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 21.02.2022 – 28.02.2022
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în jumătatea sudică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 28.02.2022 – 07.03.2022
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu