Vucic: Serbia achizitioneaza armament, dar nu are nicio intentie de a ataca pe nimeni

PNL

Serbia achizitioneaza exclusiv armament defensiv si nu va cumpara arme care ar putea avea drept rezultat impunerea unor sanctiuni impotriva sa, a afirmat presedintele sarb Aleksandar Vucic, care a precizat ca tara sa nu are intentia de a ataca pe nimeni, transmite miercuri Tanjug, informeaza AGERPRES.

”Serbia cumpara arme pentru ca este o tara libera, o tara mica inconjurata de state membre NATO, cu care noi dorim sa avem relatii bune. Dar nu vom fi un Bambi pe care ele il vor devora”, a declarat Vucic intr-o emisiune difuzata marti seara de postul de televiziune public de la Belgrad.

Seful statului sarb a explicat ca nu va permite ca tara sa sa fie atat de slaba ca in anii ’90 si a adaugat ca deciziile sale privind achizitionarea de armament se bazeaza pe fondurile de care dispune Serbia.

Intrebat daca Serbia va achizitiona sisteme de rachete S-400, de fabricatie ruseasca, Aleksandar Vucic a raspuns ca aceasta este o arma fascinanta, dar pe care Belgradul nu intentioneaza sa o cumpere intrucat nu dispune de bani suficienti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1