Washingtonul, gata sa discute masuri de incredere cu Phenianul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un emisar american a declarat vineri ca tara sa este dispusa sa discute cu Phenianul masuri de restabilire a increderii, in timp ce Washingtonul isi reinnoieste eforturile de a convinge Coreea de Nord sa renunte la arsenalul sau nuclear, informeaza France Presse, transmite AGERPRES.

Peninsula a cunoscut o detensionare spectaculoasa in acest an cand presedintele american Donald Trump s-a intalnit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un in iunie la Singapore.

Trump si Kim s-au angajat atunci asupra “denuclearizarii complete a Peninsulei Coreea”, o formula vaga supusa tuturor interpretarilor.

De atunci, negocierile intre cele doua tari sunt in impas. Ambele parti se acuza reciproc de rea-credinta.

“Statele Unite nu au nicio intentie sa relaxeze sanctiunile unilaterale sau sanctiunile ONU”, a declarat Stephen Biegun, reprezentant special american pentru Coreea de Nord.

“Cu toate acestea, in contextul angajamentului nostru cu Coreea de Nord, suntem gata sa exploram o serie de alte lucruri care ar putea stabili increderea”, a spus el.

“Exista o serie de initiative pe care am dori sa le studiem la inceputul procesului de denuclearizare a Coreii de Nord”. El a refuzat sa spuna care ar putea fi.

Emisarul a declarat deja ca Washingtonul va facilita acordarea de ajutoare “umanitare” organizatiilor americane in Coreea de Nord prin relaxarea interdictiei cetatenilor americani de a vizita tara izolata.

Cu o zi inainte, seful diplomatiei americane, Mike Pompeo, si-a exprimat speranta in desfasurarea unui nou summit intre Kim si Trump “la scurt timp dupa Anul Nou”.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2