Washingtonul lanseaza programe pentru identificarea potentialilor jihadisti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Washingtonul a lansat o noua serie de programe-pilot pentru reperarea jihadistilor aflati in SUA, a anuntat luni ministrul american al justitiei, Eric Holder, citat de Reuters si AFP.

Programul vizeaza stoparea aderarii tinerilor radicalizati la gruparea jihadista Statul Islamic si la alte grupari care lupta in Siria si Irak.

”In prezent, putine amenintari sunt mai stringente decat cea reprezentata de extremismul violent. Departamentul Justitiei, Casa Alba si alte institutii guvernamentale incep o serie de programe-pilot pentru a aduce impreuna liderii comunitatilor, oficiali din domeniul aplicarii legii si altii pentru a dezvolta o strategie de combatere a acestei amenintari”, a spus Holder.

Desi programele existente se concentreaza pe liderii comunitatilor, noile programe vor include profesori, psihologi si specialisti in asistenta sociala care vor oferi mai mult sprijin in actiunile de identificare a potentialilor extremisti, obiectivul fiind de a interveni inainte ca tinerii sa devina radicalizati.

Intr-un discurs rostit miercurea trecuta, presedintele SUA, Barack Obama, a spus ca autoritatile americane vor oferi ”programe interne specifice pentru a preveni extremismul violent si radicalizarea”.

Oficialii americani au estimat ca in prezent 15.000 de straini lupta in Siria, printre care 3.000 de occidentali, iar dintre acestia circa 100 sunt americani.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2