septembrie 23, 2021

Washingtonul “studiaza” cererea de ajutor militar pentru Ucraina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Statele Unite “studiaza” cererea liderilor ucraineni de a trimite sprijin militar si armament, au declarat responsabili americani joi, respingand informatiile potrivit carora cererea Kievului ar fi fost deja refuzata de Washington, transmite Agerpres.

Potrivit unor responsabili din administratia Obama, Ucraina ar dori sa obtina de la Washington arme si munitii, dar si sprijin in materie de informatii.

“Examinam cererile formulate”, a declarat pentru AFP un responsabil al Pentagonului care a vorbit cu conditia anonimatului. Potrivit altor doi responsabili, nicio decizie definitiva nu a fost inca luata.

Cererea autoritatilor ucrainene intervine in plina vizita a primului ministru Arseni Iateniuk in Statele Unite. El a primit sprijinul administratiei Obama in criza cu Rusia, care a desfasurat mii de soldati in peninsula ucraineana Crimeea.

Washingtonul a exclus orice interventie militara in fosta republica sovietica si incearca in schimb solutionarea crizei prin canale diplomatice.

The Wall Street Journal a asigurat la randul sau ca Statele Unite au refuzat cererea ucraineana, cel putin pentru moment, de teama agravarii situatiei pe teren.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2