Weekend Duhovnicesc la Manastirea Rohia

PNL

In zilele de 9-11 noiembrie, la Manastirea Rohia a avut loc un eveniment deosebit, dedicat tinerilor sub genericul „Weekend Duhovnicesc”.

Evenimentul a fost organizat de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Baia Mare in parteneriat cu Biroul de Tineret din cadrul Episcopiei Maramuresului si Satmarului si Manastirea „Sfanta Ana” Rohia. Au participat 43 de tineri, dintre care 18 reprezentanti ai filialelor ASCOR din tara.

In cadrul acestui program tinerii au participat la ateliere de creatie (metaniere, cruciulite, icoane litografiate), la programele religioase ale manastirii si au organizat grupuri de discutii si dezvoltare personala.

“Punctul culminant al acestui program a fost sambata de la ora 12:00, intitulat Intalnire de Suflet. Parintele si Copiii , la care s-au adaugat inca 200 de tineri din cele opt protopopiate ale Episcopiei Maramuresului si Satmarului, care au raspuns la invitatia Preasfintitului Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, care le-a oferit sfaturi pentru o viata cumpatata, le-a relatat diverse momente din tinerete, a rememorat momente din trecutul Manastirii Rohia si a descris caracterul si vrednicia unor persoane deosebite care si-au pus amprenta asupra manastirii si a miilor de credinciosi care i-au trecut pragul: Arhiepiscopul Justinian, Monahul Nicolae Steindhart si parintele Serafim Man.

Frumusetea intalnirii a prins si mai mult contur in momentul in care Preasfintitul Iustin Episcopul Tinerilor, i-a indemnat pe tineri sa ii adreseze diverse intrebari cu privire la nelamuriri sau lucruri pe care ar dori sa le cunoasca cu privire la viata crestinului, la invatatura de credinta sau alte chestiuni de ordin bisericesc. Ierarhul le-a raspuns cu rabdare si intelepciune facandu-se cat se poate de bine inteles tuturor tinerilor prezenti. La finele intalnirii, toti participantii s-au indreptat catre mormantul Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Justinian, cel care ii primea deseori in resedinta episcopala.

Mai bine de un ceas, parintele si copiii si-au daruit din bucuria de a fi impreuna, intr-o atmosfera cat se poate de naturala si fireasca, pe masura dragostei si a atentiei pe care si-o manifesta reciproc: parintele fata de copii, copiii fata de parinte si culminand cu bucuria intalnirii si vietuirii fratilor impreuna.

Alese multumiri parintilor ostenitori ai Sfintei Manastiri Rohia pentru gazduire, Parintelui Arhim. Dr. Macarie Motogna staretul manastirii, preotilor coordonatori ai activitatilor de tineret din cadrul celor opt protopopiate, membrilor ASCOR Baia Mare, echipei Biroului de Tineret, si tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui moment deosebit care va ramane pentru multa vreme in amintirea celor prezenti”, a spus diaconul Vlad Verdes, Inspector eparhial pentru Catehizarea Tineretului.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2