WikiLeaks acuza Google de complicitate cu autoritatile americane

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

wikileaksSite-ul WikiLeaks a acuzat luni Google ca a facilitat activitatea autoritatilor americane pentru a avea acces la e-mail-urile a trei dintre jurnalistii sai si ca nu i-a prevenit in timp util pentru ca ei sa-si poata organiza apararea, relateaza AFP citata de Agerpres.

E-mail-urile au fost transmise de Google la cererea unui judecator american, afirma site-ul lui Julian Assange, care publica copiile mandatelor, emise in 2012, ce ordona gigantului internetului ”sa livreze” guvernului ”toate mesajele electronice”, inclusiv draft-urile, din conturile de Gmail ale celor trei jurnalisti.

Cele trei persoane, Sarah Harrison, Joseph Farrell si Kristinn Hrafnsson, nu au fost avertizate de catre Google decat pe 23 decembrie 2014 de existenta acestei proceduri, potrivit WikiLeaks.

Este ”consternant” faptul ca Google nu le-a avertizat pe cele trei persoane mai devreme, afirma WikiLeaks intr-un comunicat. Aceasta ”lipsa de notificare i-a impiedicat pe cei trei jurnalisti sa-si apere interesele si in special dreptul la confidentialitate”, cu atat mai mult cu cat aceasta procedura judiciara este extrem de contestabila.

Contactata de AFP pe aceasta tema, compania Google nu a oferit niciun raspuns pana in prezent.

Potrivit WikiLeaks, mandatele care au permis divulgarea e-mail-urilor celor trei jurnalisti ”arata, pentru prima data”, amploarea dosarului de acuzare pe care guvernul american incearca sa-l intocmeasca impotriva lui Julian Assange.

WikiLeaks subliniaza ca pedepsele pentru infractiunile citate in documentele judiciare sunt pasibile de ”45 de ani de inchisoare”.

Assange s-a refugiat din 2012 la Ambasada Ecuadorului la Londra. El este vizat de un mandat de arestare emis impotriva sa de magistrati suedezi intr-un dosar de agresiuni sexuale.

Respingand aceste acuzatii, militantul australian in domeniul informatic spune ca se teme ca, daca va fi extradat in Suedia, va fi apoi trimis in SUA, pentru a fi judecat acolo pentru difuzarea prin intermediul Wikileaks a 250.000 de telegrame diplomatice americane.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2