Woody Allen renunta la procesul intentat Amazon dupa ce a ajuns la o intelegere cu compania americana

home camp2
home camp2
home camp2

Regizorul american Woody Allen a renuntat la procesul intentat grupului Amazon, pe care il acuza de intreruperea abuziva a contractului, dupa ce a ajuns la o intelegere cu compania din domeniul internetului, potrivit documentelor judiciare depuse vineri seara la un tribunal din New York, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

In luna februarie, cineastul a dat in judecata grupul Amazon solicitandu-i plata a 68 de milioane de dolari pentru anularea unui angajament intre cele doua parti din cauza acuzatiilor formulate in trecut impotriva regizorului.

Detaliile intelegerii dintre cineast si companie nu au fost dezvaluite, dar surse apropiate acestui caz au declarat pentru site-ul de specialitate Deadline ca nu exista “niciun castigator la final”.

Woody Allen a fost acuzat in 1992 de abuzuri sexuale savarsite impotriva fiicei sale adoptive, Dylan Farrow, pe cand aceasta avea sapte ani. Cercetarea penala vizandu-l pe cineast a fost abandonata dupa doua anchete distincte desfasurate pe parcursul mai multor luni in acea perioada.

Dylan Farrow, sustinuta de mama sa adoptiva, Mia Farrow, si fratele sau, Ronan Farrow, si-a reinnoit recent acuzatiile in mod public, in special dupa aparitia miscarii #MeToo.

In acest context, Amazon a anulat lansarea in SUA a peliculei ”A Rainy Day in New York”, cel mai recent film al cineastului, iar numeroase personalitati americane au facut declaratii prin care s-au distantat de regizor.

In cererea de chemare in judecata, Woody Allen acuza Amazon ca ar fi refuzat sa-i plateasca 9 milioane de dolari prevazuti pentru finantarea ”A Rainy Day in New York”, proiectat in deschiderea festivalului dedicat cinemaului american de la Deauville (Franta), in septembrie.

“Cred ca persoanele care ma acuza sunt intr-o mare eroare”, a declarat, la momentul respectiv, cu ocazia unei interventii la postul public de radio francez France Inter, regizorul de 83 de ani, care a negat mereu acuzatiile de abuz sexual formulate impotriva sa.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *