septembrie 26, 2021

Yahoo: Atacul cibernetic din 2013 a afectat toate cele trei miliarde de conturi de utilizatori

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Grupul Yahoo! a indicat marti ca atacul cibernetic caruia i-a cazut victima in 2013 a afectat toate cele trei miliarde de conturi de utilizatori, si nu doar un miliard, cum s-a anuntat initial, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

“Yahoo trimite notificari prin email celorlalte conturi de utilizatori afectate”, se arata intr-un comunicat al grupului, aflat acum in proprietatea operatorului telecom american Verizon.

Acesta asigura ca hackerii nu au furat nici parole, nici date bancare si nici informatii legate de mijloace de plata la care au recurs proprietarii de conturi.

Anchete efectuate de experti independenti dupa integrarea Yahoo! in Verizon au permis descoperirea faptului ca amploarea atacului cibernetic a fost mult mai importanta decat ce fusese dezvaluit pana aici, indica Yahoo, redenumit Oath.

“Compania continua sa lucreze strans cu fortele de ordine”, continua sursa citata, asigurand de luarea “tuturor masurilor necesare” pentru garantarea securitatii utilizatorilor.

Yahoo! a precizat pe 14 decembrie 2016 ca a fost victima unui gigantic act de piraterie, in august 2013. Acest atac cibernetic a afectat initial un miliard de conturi de utilizatori, ceea ce-l facea cel mai important din istorie.

La acel moment, grupul asigura ca actul de piraterie nu a implicat numere de carduri bancare sau de securitate sociala, dar s-a gasit sub focul criticilor pentru ca aceste dezvaluiri au survenit unui atac precedent care a afectat 500 de milioane de conturi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2