Zamfir Ciceu despre alegerea presedintelui CJ de consilieri: “Dintr-un baron local o sa avem 30”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

zamfir-ciceuPresedintele Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu, nu este de acord cu proiectul de lege prin care presedintii de consilii judetene vor fi alesi de catre consilierii judeteni.

Ciceu sustine ca acest lucru va duce la crearea a 30 de baroni locali in loc de unul singur.

“Interesul democratiei este de a fi reprezentarea directa. Ce s-a intamplat in Romania, punctual, este o deficienta a fiecarui om, pentru ca nu legea face ca presa sa te denumeasca baron local sau altceva, ci faptele personale ale fiecaruia. Pentru asta trebuie sa aplicam legea, nu sa desfiintam un anumit mecanism.

Parerea mea e ca din jocul acesta pierde democratia, pentru ca una este reprezentativitatea uninominala si alta este jocul politic care se poate crea la nivel de consiliu judetean cand, probabil, cei cu o forta mai mare pot sa-si asigure o anume majoritate, iar dintr-un baron local o sa avem 30”, a spus Zamfir Ciceu.

Seful CJ Maramures mai afirma ca modalitatea de alegere a presedintilor de consilii judetene ar trebui sa ramana neschimbata pentru ca institutia sa-si pastreze autoritatea.

“In schimb, din ce observ, vointa politica nationala este sa mearga pe acest vot indirect si nu pot sa zic daca este bun sau rau, dar in schimb trebuie sa ne gandim ce fel de filosofie administrativa aplicam, ce vrem sa fie consiliul judetean.

Daca consiliul judetean vrem sa fie o autoritate puternica, parerea mea este ca trebuie sa ramana aceasta modalitate, iar daca vrem sa fim o autoritate cu rol coordonator, atunci nu e niciun de problema”, a adaugat Zamfir Ciceu.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. gelu

    nu domnule presedinte, sa intelegeti ca nimeni nu e infailibil, nici chiar ascunzandu-se dupa cateva mii de voturi. Intr-o lume normala un pres e CJ isi face treaba dobandand respectul si recunoasterea oamenilor, inclusiv a consilierilor.

    Reply
  2. ioan

    e genial barbatu, recunoaste ca e baron local, sa-mi f….una. Daca are curaj sa se si autodenunte il voi vizita la gherla.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1