Zapada in Pasurile montane Gutin si Prislop. Drumarii au imprastiat, pe DN18, 3t de sare

Reclame home 1
Reclame home 1

Vremea a fost deosebit de rece. Cerul a fost mai mult noros si au cazut ploi si cu caracter de aversa. In cursul noptii, in zona montana inalta ploile s-au transformat in lapovita si ninsoare. Cantitatea maxima de apa cazuta a fost de 25.0 l/mp la Vf. Iezer. Vantul a suflat slab la moderat, cu unele intensificari de pana la 36 km/h (la Ocna Sugatag), iar in zona montana inalta de 43 km/h (Iezer). Temperatura maxima a fost de 12 grade C la Targu Lapus, Baia Mare si 13 grade C la Ocna Sugatag si Sighetu Marmatiei. Local, in zona montana s-a semnalat ceata Au cazut precipitatii sub forma de ninsoare in pasurile montane.

Dan Buca, purtator de cuvant CJSU Maramures: “Circulatia rutiera se desfasoara in conditii normale pe sectoarele de drumuri nationale. Nu au fost semnalate probleme in trafic. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si umed in zona de ses si deal, iar in zona de munte (pasuri montane) sunt portiuni de drum pe care se gaseste depusa zapada. Angajatii sectiei de drumuri au intervenit si raspandit trei tone de sare pe DN 18, in Pasul Prislop. Acum se intervine cu utilaje la Viseu de Sus.”

La această ora, (09:30-n.r.), ninge in Pasul Prislop, intre km 165 si km 175, respectiv in Pasul Gutai, intre km 20 si km 32. Precipitatiile sub foma de lapovita sunt prezente pe Dealul Stefanitei.

Dan Buca, purtator de cuvant CJSU Maramures: „La nivelul judetului sunt asigurat serviciile de utilitate publica. Nu au fost semnalate probleme/defectiuni datorita conditiilor meteorologice nefavorabile. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost in crestere. Nu au fost atinse cotele de atentie pe principalele cursuri de apa din judet.”

Informatii si foto CJSU Maramures

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole