Zborul MH17: Rusia se ofera sa furnizeze un ''ajutor complet'' in ancheta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Rusia s-a declarat marti pregatita sa ofere un ”ajutor complet” in desfasurarea anchetei asupra catastrofei aviatice din estul Ucrainei, inclusiv prin trimiterea de experti, si a salutat rezolutia ONU prin care Natiunile Unite cer acces liber la locul tragediei, transmite Agerpres.

‘Rusia este gata sa furnizeze un ajutor complet, inclusiv prin mobilizarea de specialisti’, indica Ministerul rus de Externe intr-un comunicat citat de AFP.

Diplomatia de la Moscova considera in acelasi timp ca ‘o astfel de catastrofa trebuie sa fie elucidata cu participarea activa a Organizatiei Internationale a Aviatiei Civile’, care depinde de ONU.

Moscova a salutat rezolutia adoptata in cursul noptii de luni spre marti de cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU, inclusiv de Rusia, rezolutie care”condamna in termenii cei mai fermi cu putinta” atacul care a doborat avionul malaezian in estul Ucrainei si care cere acces liber si in siguranta la locul catastrofei.

‘In urma unor intense consultari a fost adoptat un proiect (de rezolutie). In text se pune accentul pe necesitatea unei anchete internationale independente si impartiale pe baza principiilor aviatiei internationale’, mai indica Ministerul rus de Externe in comunicatul sau.

Este important ca rezolutia ‘face apel la toate partile implicate in conflict sa inceteze ostilitatile in zona accidentului si sa asigure accesul tuturor organismelor care participa la ancheta, precum misiunea de supraveghere a OSCE sau alte organizatii internationale’, adauga diplomatia rusa.

Presedintele rus Vladimir Putin a salutat, de asemenea, in cursul unei convorbiri telefonice avute cu premierul olandez Mark Rutte adoptarea acestei rezolutii. Cei doi lideri au evocat necesitatea incetarii focului si au insistat asupra unui ‘acces direct si total’ la locul catastrofei, dupa cum a precizat Kremlinul intr-un comunicat.

Rebelii prorusi au anuntat marti dimineata o incetare a focului pe un perimetru de 10 kilometri in jurul locului unde avionul Boeing-777 apartinand companiei Malaysia Airlines s-a prabusit cu 298 de persoane la bord.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2