Zboruri de test pe noul aeroport gigant din Beijing

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Companii aeriene chineze au efectuat primele zboruri de incercare cu avioane comerciale pe noul aeroport din Beijing, care se va deschide in acest an si care ar urma sa devina unul din cele mai frecventate din lume, relateaza AFP.

Potrivit Agerpres, aeroportul, situat in sudul capitalei Chinei si conceput de cabinetul celebrului arhitect Zaha Hadid, decedat in 2016, va necesita in total 200.000 de tone de otel. Lucrarile de constructie sunt aproape gata. Un Airbus A380 al companiei China Southern a fost primul avion care a aterizat luni, urmat de un A350 al China Eastern si de doua Boeing-uri, unul al Air China si altul al transportatorului regional Xiamen Airlines, a precizat postul de televiziune CCTV.

Zborurile de test au permis verificare procedurilor de zbor, echipamentele de navigatie, conditiile meteo, pistele si sistemul de semnalizare al aeroportului, conform aceleiasi surse. Un test complet este prevazut pentru 9 august. Avand ca scop reducerea presiunii de pe aeroportul international din Beijing care se apropie de suprasaturatie, noul aeroport va deveni operational pana la 30 septembrie, in ajunul celei de-a 70-a aniversari de la fondarea regimului comunist.

Acest “aeroport international de la Daxing” ar urma sa functioneze la capacitate maxima in 2025. El va dispune atunci de opt piste si va fi capabil sa primeasca 72 de milioane de pasageri pe an.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1