Zeci de martori audiati in dosarul referendumului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au audiat vineri peste 20 de persoane in calitate de martori in dosarul referendumului, in care inculpat este si vicepremierul Liviu Dragnea, informeaza Agerpres.

Locuitori din comunele Tiganesti si Ciuperceni din judetul Teleorman, in majoritate persoane in varsta, au fost chemati la instanta suprema pentru a le spune judecatorilor daca au votat sau nu la referendumul organizat in iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Printre persoanele care s-au prezentat in instanta a fost si o batrana de 85 de ani, care abia se deplasa folosindu-se de un baston. Ea a reusit cu greu sa rosteasca cateva cuvine si a semnat cu dificultate declaratia data in fata magistratilor.

Tot la acest termen, in sala de judecata au fost citite si declaratii ale unor martori date anterior la politie. A surprins declaratia unui ofiter de marina din satul Poiana, comuna Ciuperceni, care le-a spus politistilor ca, desi numele sau apare pe o lista suplimentara, el nu a votat in iulie 2012, deoarece se afla la Constanta cu serviciul.

Alti martori au declarat la politie ca nu au votat la referendum, deoarece erau plecati la munca in Spania, insa au aflat apoi de la anchetatori ca numele lor apareau pe listele suplimentare ca votanti.

De asemenea, magistratii au audiat si sapte inculpati din acest dosar, unii dintre ei facand declaratii hilare.

Astfel, la intrebarea judecatoarei Lavinia Lefterache daca este de acord sa presteze munca in folosul comunitatii, in conditiile in care instanta il va gasi vinovat, un reprezentant al Partidului Conservator a raspuns: „Depinde de munca, ca doar nu ma apuc sa car pietre. Am si eu ceva carte”.

Un alt inculpat a fost intrebat daca este simpatizant al UDMR, avand in vedere ca a reprezentat acest partid la o sectie de votare dintr-o comuna din Teleorman. „Putin. Simpatizez, asa…”, a fost raspunsul.

Si Marin Poporschianu, reprezentantul UNPR intr-o sectie de votare, a fost intrebat de magistrati cum a ajuns sa participe la referendum. „Eram pe strada, cu cativa prieteni. A venit cineva cu masina, a oprit langa noi si m-a intrebat daca vreau sa fac parte din comisia de votare. Mi-a zis ca e remunerata”, a raspuns acesta, ridicand din umeri la intrebarea daca avea incredere in acea persoana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. kis zoltan

    Cel mai simplu ar fii ca Dragnea sa fie arestat pentru a nu influenta martorii.De asemenea un motiv in plus pentru arestarea lui Dragnea ar mai fii faptul ca din postul pe care ocupa vrea prin toate mijloacele sa influenteze autoritatile statului.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2