Zeci de mii de romani trebuie sa dea inapoi statului banii primiti

Reclame home 1
Reclame home 1

70.000 de romani vor fi obligati sa dea bani inapoi statului din cauza faptului ca au incasat bani in mod ilegal, informeaza dcnews.ro.

Ministerul Muncii a platit, in mod eronat, ajutoare sociale, indemnizatii de crestere a copilului si alte stimulente in valoare de peste sase milioane de euro, se arata intr-un Raport al Curtii de Conturi. Echivalentul unui milion de dolari – 3,355 milioane lei- a fost achitat ca ajutoare sociale unor persoane care aveau depozite bancare mai mari de 3000 de lei, se mai arata in document.

Controlul a vizat activitatea Ministerului Muncii in 2012, dar a cuprins si o mica parte din 2013. Sumele recuperate in anul 2013 de catre cele 42 agentii teritoriale, reprezinta doar 39,7% din total, mai scrie in document.

Pentru venitul minim garantat si pentru alocatii au fost incasate 4,58 milioane de lei prin nedeclararea veniturilor. Practic, acei oameni nu ar fi trebuit sa ia bani de la stat pentru ca aveau de fapt venituri suficient de mari.

Si pentru indemnizatii pentru cresterea copilului au fost parinti care au incasat aproximativ 4,09 milioane de lei desi aveau in paralel alte venituri. Tot la acest capitol, 1,233 milioane de lei au fost incasate de parinti de la stat cu toate ca nu au putut dovedi ca au lucrat in conditii legale.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole