Zeci de pasageri n-au putut evita carantina impusă de Norvegia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cei 158 de pasageri de la bordul unei curse a companiei scandinave SAS, ce efectua un zbor între oraşul Nisa (sudul Franţei) şi capitala norvegiană Oslo, au fost nevoiţi să rămână în carantină timp de 10 zile după ce avionul lor a aterizat la destinaţie chiar în momentul din care autorităţile norvegiene anunţaseră că încadrează Franţa în „zona roşie”, relatează Agerpres.

Cei aflaţi la bord sperau să scape de carantină şi au aplaudat când pilotul le-a comunicat că vor ateriza fix la miezul nopţii, a relatat cotidianul Dagbladet. Un singur minut le-a adus, însă, caratina.

Potrivit înregistrărilor de pe aeroportul din Oslo şi ale companiei SAS, cursa SK4700 a aterizat în capitala Norvegiei fix la miezul nopţii. Site-ul de specialitate FlightRadar24 a consemnat aterizarea pe pista de la Oslo la ora locală 00:01 locală, 22:01 GMT, adică cu nouă minute mai devreme decât ora programată.

Plasarea Franţei în „zone roşie” era prevăzută începând de la miezul nopţii, așa că pasagerii trebuie să intre în carantină, a explicat pentru France-Presse Elisabeth Johansen, consilieră în Ministerul Sănătăţii norvegian. Pasagerii pot rămâne în carantină la locul de reşedinţă şi nu trebuie să rămână în hoteluri la aeroport, a precizat aceasta.

Norvegia a anunţat săptămâna trecută că Franţa, Elveţia, Monaco şi Republica Cehă vor intra în „zona roşie” a coronavirusului, cele patru țări trecând din nou de pragul de 20 de cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile. În ceea ce o priveşte, Norvegia se confruntă, la rândul ei, cu o înmulţire a contaminărilor, înregistrând 7 noi cazuri la 100.000 de locuitori în 14 zile, ceea ce înseamnă triplarea incidenţei, conform datelor OMS Europa,  precizează Digi24.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1