Zeci de persoane izolate pe Valea Vaserului din cauza zapoarelor de gheata

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Zeci de persoane sunt izolate la aceasta ora pe Valea Vaserului din cauza zapoarelor de gheata. Pompierii maramureseni sunt si astazi la datorie, acestia avand interventii in zonele problema din judet si anume Valea Vaserului, Oncesti, dar si la Buciumi.

Pompierii militari maramureseni au intervenit si astazi in sprijinul comunitatilor amenintate de topirea zapezilor si cresterea nivelului apelor.  La aceasta ora, personalul Sectiei de Pompieri Viseu de Sus, alaturi de reprezentanti ai Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta actioneaza, sub coordonarea lui Sebastian Luput, prefectul judetului si a col. Muresan Ioan-Daniel, inspector sef al I.S.U. Maramures, pentru deblocarea drumului de acces catre mai multe gospodarii de pe Valea Vaserului. 70 de persoane au ramas izolate in zona, din cauza zăpoarelor de gheata care au acoperit drumul pe o distanta de circa 6 kilometri. Acestea au afectat si 6 gospodării.

ISU Maramures a anuntat, intr-un comunicat de presa transmis redactiei, ca la interventie participa si reprezentanti ai Serviciului de Gospodarire a apelor, precum si personalul Serviciului Salvamont din Borsa si Viseu de Sus. Impreuna cu autoritatile locale, pompierii organizeaza si un transport de alimente de stricta necesitate. Din informatiile disponibile la aceasta ora, printre cei izolati nu exista persoane care sa necesite asistenta medicala de urgenta, dar un echipaj S.M.U.R.D., insotit de dr. Macovei Valentin, directorul medical al Spitalului din Viseu de Sus, se afla in zona pentru a acorda, la nevoie, ingrijiri.

ISU Maramures a mai anuntat faptul ca astazi, 4 ianuarie, pana acum pompierii militari maramureseni au efectuat 13 interventii in judet. In jurul orei 11.30, echipa pirotehnica a I.S.U. Maramures a initiat o explozie controlata, menita sa distruga podul de gheata format pe raul Iza, pe raza localitatii Oncesti. Zaporul, in lungime de circa 7 kilometri, cu o latime medie de aproximativ 30 de metri a rezistat, iar pompierii aflati la fata locului, coordonati de catre col. Sirb Ioan-Ionita, prim adjunct al inspectorului sef, efectueaza acum o misiune de recunoastere, in aval, pentru identificarea unei zone potrivite pentru o noua detonare.

Tot astazi, pompierii militari ai Punctului de lucru Somcuta Mare au decolmatat un podet peste paraul Barsau, pe raza localitatii Buciumi, pentru a evita inundarea Drumului European 58.

Personalul Detașamentului de Pompieri “Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare a acționat în municipiu la evacuarea apei- provenită din scurgeri de pe versanți și topirea zăpezii- din subsoluri și anexe.

Ziarmm

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole