Zetea anunta investitii la Spitalul de Psihiatrie Cavnic

Reclame home 1
Reclame home 1

spital psihiatrieMarti, 10 februarie, Gabriel Zetea, vicepresedinte al Consiliului Judetean Maramures s-a deplasat la Cavnic, alaturi de presedintele UNPR Maramures, Emil Ambrus. Insotiti si de viceprimarul orasului Cavnic, Vladimir Petrut, reprezentantii administratiei judetene si locale au avut o intalnire cu angajatii si conducerea executiva a Spitalului de Psihiatrie din localitate.

In cadrul discutiilor a fost dezbatuta strategia financiara pentru anul 2015, tinandu-se cont de faptul ca, in decursul acestui an, spitalul trebuie sa primeasca acreditare de la Ministerul Sanatatii. Pentru ca acreditarea sa fie obtinuta este nevoie ca unitatea spitaliceasca sa indeplineasca o serie de criterii bine stabilite.

”Spitalul de Psihiatrie din Cavnic a trecut, in 2011-2012, printr-o perioada grea. Lipsa de finantare din partea administratiei publice locale, precum si contractele prost gestionate incheiate cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Maramures au adus spitalul din Cavnic la un pas de colaps. Astazi, aceasta unitate medicala devine, datorita unui management performant, unul dintre spitalele de elita din judetul Maramures, reusind sa-si acopere toate cheltuielile materiale. Totodata, in acest moment este asigurata plata personalului medical, inclusiv a sporurilor care sunt incluse intr-un spital cu specific de psihiatrie”, a precizat Gabriel Zetea, vicepresedintele Consiliului Judetean.

Pentru a oferi, pe mai departe, servicii medicale de calitate pacientilor este nevoie de investitii pentru inlocuirea coloanei de apa cu una noua si ingropata in pamant, renovarea, acoperirea si imprejmuirea bazinelor, construirea unui perimetru de siguranta la captarea apei si asfaltarea cailor de acces in spital. Toate acestea, plus alte aspecte urmeaza sa fie verificate de Ministerul Sanatatii, inainte de acordarea acreditarii.

”Este extrem de important ca astazi, atat Consiliului Local Cavnic, cat si Consiliului Judetean Maramures cunosc toate aceste probleme si incearca rezolvarea lor cat mai rapida si mai eficienta. Ne dorim ca, in anul 2015, sa avem alocari financiare pentru Spitalul de Psihiatrie din Cavnic, pentru ca evaluarea care urmeaza in vederea acreditarii sa aduca o noua veste buna pentru sistemul de sanatate din Maramures”, a subliniat vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al PSD Maramures

spital psihiatrie1

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole