Zetea bate toate recordurile. Si-a glorificat numele si la Sacel. Tot pe bani publici. Imaginea sa apare pe monumentul comunei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Credeati ca placa slugarniciei de la Dragomiresti defineste maximul penibilului pe care vi l-ati putea imagina? Va spunem ca nu. Si chiar va dam argumente pentru a privi dintr-o alta perspectiva topul cazurilor de paranoia politica, atunci cand respectiva maladie se manifesta in afara zonei de confort psihic a pacientului. Da, primarul – preot si profesor poate aparea oricand la emisiunea-concurs “Romanii au talent, sunt si eu obedient”, avand sanse reale sa acceada in urmatoarea etapa, insa sansele de a castiga o competitie de acest gen sunt destul de reduse, adversarii fiind mult mai calificati sa obtina titlul suprem. Daca in intrecere s-ar inscrie primarul din Sacel, de exemplu, titlul ar fi ca si adjudecat, inca inainte de jurizare.

O placa de marmura si cateva cuvinte de adulatie la adresa unor vremelnici stapani de tara sau judet i-au adus edilului Vasile Tiplea mai multe “complimente” decat isi imagina el ca exista in limba romana. Dar “opera privata” de la Dragomiresti e o simpla gluma fata de “realizarea” primarului de Sacel, Gavrila Dologa, pentru care cuvintele nu pot exprima socul privitorului neavizat. Atentie, urmeaza imagini cu un puternic impact emotional asupra istoriei postmoderne!

Asadar, dupa cum putem admira in monumentul public de mai sus, presedintele Gabriel Zetea si alti doi pesedisti apar printre cele mai importante figuri istorice ale Tarii Maramuresului, cum ar fi voievozii Dragos, Bogdan, sau haiducul Pintea Viteazul. Chiar am putea spune ca domina spectrul emblemelor vii ale acestor locuri, autorii monumentului de la Sacel prezentandu-i pe Zetea si pesedistii sai in imagini pastelate si deosebit de sugestive, menite a ne arata forta personalitatilor ce dau cinste monumentului. Pasager, sunt amintiti si cei doi voievozi, intr-un catren popular lipsit de inspiratie, semnat de primarul Dologa, salvat de existenta in limba romana a verbului “a trece”, fara de care inoxidabilele sale versuri nu ar fi fost posibile.

Cu toate aceste inofensive neajunsuri, monumentul lui Dologa ramane o mare realizare, mai ales ca localitatea nu are legatura directa cu ilustrul bandit ce jefuia autoritatile, poate doar faptul ca, dupa turnarea filmului Pintea Viteazul, Florin Piersic a trecut prin Sacel, la intoarcerea in Bucuresti. E si asta o realizare, macar s-a putut face ceva, vorba aceea, iar cu o “masa a Pintii” toti suntem datori. La fel cum suntem datori a pastra ceea ce avem, daca tot bagam tona de bani in monumente de adulatie publica. La cum arata “Masa Pintii (pentru care nu s-au gasit doua fotografii cu cei doi zidari care au cladit efectiv monumentul, asa cum s-a intamplat cu 11 oameni ai crucii ce au sfintit toata treaba), ne intrebam daca nu cumva “opera cultural – istorica” este doar un tumul pentru fericita ingropaciune a unor modeste sume de bani, fara relevanta pentru trecutul acestor locuri.

Il intrebam pe glorificatul Gabriel V. Zetea, vesnica-i fie pomenirea!, daca si aceasta capodopera este una privata sau avem la Sacel un monument de for public ce necesita a fi adus la starea de decenta si normalitate. Doar intrebam, nu…

Ciprian DRAGOS

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

3 Comments

 1. Delia

  Marele si coruptul Zetea Gabriel simte ceva foarte grav era sa apune.Pentru eternitate apar aceste inscrisuri urmand sa fie dezvelit si si un grup statuar cu marea conducere pesedista a judetului, care acum este in faza de executie deci sa asteptam si sa vedem , locul aplasari va fi Tauti de Sus unde isi va petrece in liniste deplina batranetea.

  Reply
 2. Cornel

  Cât de comunist cretin sa fi și cât de autopupincurist sa te areți in secolul XXI.Rusine oamenilor care accepta aceste .. forme de dictatură moderna .

  Reply
 3. Danny

  Sunt niste caraghiosi , care se glorifica intro guvernare dezastruoasa,in care incompetenta atige cote maxime.Pacaliciul judetului, alias Zetea isi plimba fizicul si isi glorifica numele pe banii statului.Rusine !!!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole