Zetea: Cei condamnati definitiv pentru fapte de coruptie pierd calitatea de membru PSD

PNL

gabriel-zeteaVineri, 20 martie si sambata, 21 martie, la Palatul Parlamentului din Bucuresti a fost organizat Consiliul National al PSD, intrunire la care filiala judeteana a social-democratilor a participat cu 18 delegati.

In cadrul reuniunii a fost ales un nou presedinte al Consiliului in persoana vicepresedintelui PSD, Rovana Plumb si au fost adoptate o serie de rezolutii, cele mai importante fiind cele referitoare la implementarea unor criterii de integritate, sustinerea proiectului reformei fiscale si a viziunii pentru dezvoltarea economica a Romaniei si sustinerea Statutului Social si a luptei impotriva saraciei.

De asemenea, in cadrul Consiliului National s-a decis, cu unanimitate de voturi, ca urmatorul Congres al PSD sa fie organizat in luna noiembrie a acestui an. Cea de-a doua zi a Consiliului a fost dedicata discursurilor liderilor PSD si ale principalilor invitati.

Presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea a aratat ca, membrii PSD care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului isi vor pierde functia daca sunt urmariti penal in dosare de coruptie, potrivit principiilor de integritate cuprinse in rezolutia adoptata de Consiliul National al PSD. Astfel, membrii de partid arestati preventiv in cazuri de coruptie isi pierd automat functia politica din PSD. Totodata, membrii de partid trimisi in judecata in cazuri de coruptie isi pierd functia din care au fost numiti cu sprijinul PSD si sunt suspendati din functia politica in care au fost alesi.

Potrivit documentului, membrii de partid condamnati in prima instanta pentru fapte de coruptie isi pierd automat functia din partid si sunt suspendati din calitatea de membru de partid. Cei condamnati definitiv pentru fapte de coruptie isi pierd calitatea de membru al PSD.

“Efectele politice ale modificarii statutului in ceea ce priveste membrii PSD asupra carora planeaza suspiciuni de coruptie sunt aplicabile imediat. Sunt masuri rezonabile, care transforma in acest moment PSD intr-un partid curat si impotriva carora nu mai pot fi aduse acuze de protejare a membrilor de partid care sunt supusi actiunilor justitiei. Sunt masuri diferite, in functie de momentul la care se afla procedura penala si cred ca, o data cu aceasta rezolutie, si celelalte partide din Romania vor fi obligate sa adopte masuri similare, care sa corespunda realitatii politice actuale, precum si dorintelor romanilor”, a declarat presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1