Zetea: ”Finalizand podul peste Somes vom da un exemplu tuturor administratiilor publice locale”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Gabi Zetea si Lucian Morar1Recent, administratia locala din Ulmeni a semnat contractul de suplimentare a finantarii pentru continuarea lucrarii podului peste raul Somes, intre Ulmeni si Chelinta, ajungandu-se la un total de doua milioane de lei pana acum, din care 1,5 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) si 500.000 de lei din fondurile proprii ale primariei.

Podul peste Somes intre Ulmeni si Chelinta, proiect finantat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), program aprobat prin OUG 28/2013, se preconizeaza a fi finalizat in vara anului 2016. Valoarea totala a lucrarii este de aproximativ 11 milioane de lei, a declarat Gabriel Zetea, vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures.

”Ma bucur de fiecare data cand avem ocazia de a suplimenta cu sume importante prioritatile in infrastructura ale Maramuresului. Cel mai important proiect pentru Maramures finantat in acest an prin PNDL este podul peste Somes, intre Ulmeni si Chelinta, iar acest lucru este confirmat si de strategia Consiliului Judetean Maramures. Sigur, mai avem nevoie de cel putin 1 milion de euro in acest an pentru ca termenul ambitios impus de autoritatea locala, prin primarul Lucian Morar sa fie respectat.

Astfel, termenul prevazut pentru finalizarea constructiei este vara anului 2016. Tocmai de aceea, Consiliul Judetean Maramures a retrimis catre MDRAP o cerere de suplimentare a fondurilor si sunt convins ca vom avea, dupa rectificarea bugetara, sumele de care executantul are nevoie pentru a mentine alert ritmul de lucrari. Finalizand aceasta constructie pe care Maramuresul o doreste de peste 20 de ani, vom da un exemplu tuturor administratiilor publice locale din judet ca se poate!

Lucian Morar, primarul orasului Ulmeni a subliniat faptul ca, in ceea ce priveste lucrarile podului peste Somes acestea sunt in grafic, fiind realizat in acest moment un procent de 25 – 30% din lucrare.

”Speram ca, pana la sfarsitul lunii in curs sa finalizam structura de beton, respectiv pilonii de sustinere, iar in perioada urmatoare vom lucra la suprastructura podului. Sumele de la Ministerul Dezvoltarii au fost deja epuizate si speram sa fie disponibilizate finantari mult mai consistente, ca anul acest sa finalizam 60 – 70% din lucrare. Speram ca lucrarile sa fie terminate pana in toamna anului viitor. Pentru ca aceasta investitie sa fie posibila am beneficiat de sprijinul vicepresedintelui Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, a consilierului judetean Emil Ambrus, a premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea. Toti au avut un aport in convingerea MDRAP ca acest pod este vital pentru comunitate.

Este o investitie foarte importanta pentru Maramures, iar daca ar fi sa facem un clasament al prioritatilor, sunt convins ca se afla intre primele trei la nivel de judet. Imi doresc ca guvernarea actuala sa mearga mai departe, pentru a continua lucrurile bune pentru comunitatile locale”, a declarat primarul orasului Ulmeni, Lucian Morar.

Consilierul judetean Emil Ambrus, care s-a implicat de la inceput alaturi de executivul Consiliului Judetean si administratia locala din Ulmeni in reusita acestui proiect a subliniat ca aceasta este cea mai importanta lucrare care se face in ultimii 25 de ani in Maramures, pe zona Codru.

”Am vorbit cu vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, care mereu a fost alaturi de noi si ii multumesc, s-au purtat de-a lungul timpului discutii cu vicepremierul Gabriel Oprea, cu premierul Victor Ponta, cu fostul ministru al MDRAP, Liviu Dragnea. Dorinta noastra este sa finalizam cat mai curand acest proiect vital pentru Maramures”, a subliniat si Emil Ambrus, consilier judetean.

Biroul de presa al PSD Maramures

Gabi Zetea si Lucian Morar

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

 1. doru

  Daca toti acestia ar pune mana sa munceasca ceva, ar fi bine in tara asta, dar atata timp cat e plin de asemenea gargaragii, nu avem nici un viitor.
  Pai bai acestia, realizarea acelui pod e o normalitate care trebuia sa fie accesibila cetatenilor de vreo 30 de ani ! Voi nu aveti pic de rusine sa va pozati, cu gramada, in fiecare saptamana, ca gaina care screme cate un gainat si face larma, de zici ca a ouat un cofrag de oua…
  O sa vina o zi cand praful se va alege de gargaragii ca voi !

  Reply
 2. dilau

  mai zetea, i-am spart pe toti. parca vad ca incepind de miine multe administratii publice locale – cluj, timisoara, arad, constanta, iasi ….. chiar si bucuresti – isi vor trimite reprezentanti in maramures pentru a vedea cum se face cu adevarat administratie locala.

  Reply
 3. Vasile

  Big deal, ati facut un pod. Meritati o medalie? Da’ drumu ala cacacios de pe Gutin, cand aveti de gand sa-l faceti? E asa de pe vremea lui Ceausescu, sunteti incredibili. Toti politicienii. Lamers.

  Reply
 4. gogu

  Ce poza de familie, uitati-va atenti. Sedinte de lucru in teren, ca pe vremea impuscatului cand activistii dadeau indicatii pretioase santieristilor. Ambrus cel putin e total out , la costum in papuci de oras, cravata, burtica si o fatza de super competent.

  Reply
 5. dilau

  prietene vasile, ciuma rosie maramureseana nu v-a beneficia niciodata – pot sa jur acest lucru – de votul meu si al tau dar hai sa le dam comunistilor o mica sansa. ce zici daca zetea si compania termina tunelul ” de pe sub gutii” in actualul mandat?.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2