Zgonea despre modificarea legii privind alegerea primarilor: S-ar crea un precedent extrem de periculos

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

zgoneaPresedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, afirma ca Guvernul Ciolos ar trebui sa reziste presiunilor exercitate de PNL si sa nu modifice legea privind alegerea primarilor, mai ales ca la nivelul Parlamentului exista o larga majoritate care s-a pronuntat deja in favoarea mentinerii actualelor dispozitii legale, iar in caz contrar ”s-ar crea un precedent extrem de periculos”, informeaza AGERPRES.

„Spre deosebire de liberali, PSD va fi intotdeauna de acord cu respectarea legilor si cu o competitie electorala corecta. In Constitutie, la art. 1, alin.5 scrie clar: In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie. Prin urmare, principiul stabilitatii legislative este indispensabil pentru functionarea corecta a oricarui stat democratic.

Daca la acest fapt mai adaugam si recomandarile Comisiei de la Venetia si principiile impuse prin mai multe decizii ale CCR, atunci e clar ca nu poti schimba regulile in timpul jocului electoral fara sa abdici de la aceste norme fundamentale. O spune si PSD, dar o sustin si multe organizatii neguvernamentale care au participat la discutiile din Comisia de Cod electoral — a carei presedintie a apartinut PNL — si in care au cerut transparenta si predictibilitate in materia legislatiei electorale.

Eu cred ca daca s-ar da curs unei astfel de propuneri s-ar crea un precedent extrem de periculos. Sper ca Guvernul Ciolos sa reziste presiunilor exercitate de PNL, mai ales ca la nivelul Parlamentului exista o larga majoritate care s-a pronuntat deja in favoarea mentinerii actualelor dispozitii legale”, a declarat Zgonea, duminica, pentru AGERPRES.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole