Zgonea: Revizuirea Constitutiei ramane o prioritate a Parlamentului si a PSD

PNL

Revizuirea Constitutiei ramane o prioritate atat a Parlamentului, cat si a Partidului Social Democrat, a declarat joi la Cluj presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, scrie Agerpres.

Acesta a precizat ca triada ‘descentralizare, revizuirea Constitutiei si o noua lege electorala’ este foarte importanta pentru modernizarea societatii romanesti.

‘Grupurile politice parlamentare toate doresc revizuirea Constitutiei. Nu s-a putut inainte de 2012 din cauza unei majoritati fragile, speram ca anul acesta acest proiect sa fie revizuit si sa treaca de cele doua Camere. Daca nu gasim o majoritate confortabila, il putem teoretic amana pana in 2015, dar el ramane in prioritatile noastre. Nu putem sa facem o Romanie asa cum dorim, care sa fie o Romanie progresista, daca nu generam o Constitutie in care sa reglam anumite interpretari excesive ale unor autoritati de stat. Eu cred ca Romania are nevoie de un dialog constant intre institutiile statului ca sa putem genera progrese’, a spus Valeriu Zgonea intr-o conferinta de presa.

El a precizat faptul ca atat revizuirea Constitutiei, cat si proiectul descentralizarii sunt proiecte pentru care s-a asumat o promisiune. De asemenea, referitor la importanta unei noi legi electorale, Valeriu Zgonea a amintit ca ‘toata lumea este suparata de acest Parlament umflat prea mult’.

‘Totdeauna mai vocali sunt cei care au intrat pe usa din dos in Parlament. Eu sustin cu tarie ca acest triunghi: descentralizare, revizuirea Constitutiei si o noua lege electorala este important pentru societatea romaneasca si pentru viitor’, a spus presedintele Camerei Deputatilor.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

1 Comment

  1. iustin sigheteanu

    Prioritatea PSD este să-şi satisfacă clientela politică.Trebuie sa ejecteze liberalii din funcţii pentru aşi asigura pîrghiile de control pentru următoarele alegeri.Reviziuirea Constituţiei este doar o măslină politică pe masa sărăcăcioasă în idei a neavenitului Zgonea. Un monument de ignoranţă şi fudulii acest pripăşit în Parlament.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2