Zgonea: Votul prin corespondenta nu se poate face doar pentru diaspora

home camp2
home camp2
home camp2

Vot-stampilaVotul prin corespondenta nu se poate face doar pentru diaspora, a declarat miercuri Valeriu Zgonea, presedinte al Comisiei parlamentare speciale pentru Comisiei parlamentare speciale pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale.

“Votul prin corespondenta nu se poate face doar pentru diaspora. Votul prin corespondenta se face pentru un anumit tip de scrutin, pentru toti cetatenii Romaniei. Asta e o chestie foarte grea, altfel ar fi neconstitutional”, a precizat Zgonea la finalul unei reuniuni a comisiei parlamentare.

El a aratat ca securitatea este stabilita prin masurile prevazute in textul de lege.

“Au fost foarte multe elemente acuzate de catre participantii la un vot prin corespondenta in Spania, Italia sau Mare Britanie, de aceea comisia a scris ambasadelor si a cerut suport din partea parlamentelor nationale din UE cu privire la aceasta chestiune. Mai mult, am cerut suport si din partea ambasadei SUA. Anul trecut, undeva in decembrie, a venit acest suport, a fost distribuit catre toti membrii comisiei, astfel incat sa vedem cum este votul electronic si votul prin corespondenta in Statele Unite. (…) Inventivitatea omului este foarte mare. Noi dorim sa fie un vot securizat si trebuie sa intelegem cu totii ca, in momentul in care faci vot electronic sau vot prin corespondenta, o parte din securitatea pe care tu o ai ca cetatean cu privire la modul in care votezi se pierde. Trebuie sa acceptam acest lucru”, a spus Zgonea.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *